Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
Ικανοποιημένος μόνο ο υπουργός Τύπου

Σφυροκοπήθηκαν άγρια χτες το βράδυ τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα από δημοσιογράφους και δικηγόρους, σε εκδήλωση που έγινε με θέμα "Το δικαίωμα έκφρασης απόψεων πολιτών από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα", με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και της Επιτροπής Επικοινωνιών.

Ο μόνος ικανοποιημένος για την κατάσταση που επικρατεί στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ήταν ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας,ο οποίος αν και έκανε μια τυπική κριτική, υπεραμύνθηκε του νομικού οπλοστασίου για τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι είναι ισχυρό, αλλά δεν αξιοποιείται, κατά τη γνώμη του, είτε γιατί υπάρχει ο φόβος της αναποτελεσματικότητας από την ποινική νομοθεσία είτε γιατί είναι μεγάλα τα δικαστικά έξοδα.

Η δημοσιογράφος Λ. Κανέλλη τόνισε ότι εξαιτίας της κακής εικόνας που παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, τα μεν ραδιοτηλεοπτικά χάνουν διαρκώς ακροαματικότητα, οι δε εφημερίδες την αναγνωσιμότητα. Παρόλο που ο αριθμός των ημερήσιων εφημερίδων αυξήθηκε, είπε η Λ. Κανέλλη, και από 13 που ήταν το 1989, έφτασαν τις 23 το 1997, εντούτοις το αναγνωστικό τους κοινό στο ίδιο διάστημα μειώθηκε πάνω από 50%, ενώ οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν χάσει μισό εκατομμύριο τηλεθεατές.

Ο Π. Παναγιωτόπουλος ισχυρίστηκε ότι η πρόσβαση του πολίτη στα ΜΜΕ αποτελεί φενάκη και είναι ένα πρόσχημα που στην πραγματικότητα δεν υφίσταται. Παράλληλα, κατηγόρησε τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι κατά την περίοδο άσκησης της εξουσίας έδωσαν ρεσιτάλ αυταρχισμού. Εκανε κριτική στο ισχύον νομικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι εκτός του ότι είναι ατελές, ούτε καν εφαρμόζεται ακόμη και η ισχύουσα νομοθεσία. Τέλος, όσον αφορά στο θέμα της ελευθερίας στα ΜΜΕ, ο ομιλητής είπε ότι ποτέ δεν υπήρχαν τόσα κίνητρα για να ασκηθούν προσπάθειες χειραγώγησης στους δημοσιογράφους.

Η εκδήλωση συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ με τις ομιλίες των δικηγόρων Γ. Κόκκα, Ι. Κική, Ν. Αγγελή, Κ. Τριανταφυλλίδη κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ