Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Συμφωνεί με Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά

Την τακτική της ενεργούς ανάμειξης και παρέμβασης στα πολιτικά πράγματα της χώρας, ακόμα και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, συνεχίζει ακάθεκτος ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ετσι, χθες, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κ. Μητσοτάκη, δήλωσε ότι εκτός από τα ζητήματα της Εκκλησίας συζήτησε μαζί του και τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και την ΕΕ. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δε δίστασε να εκφράσει την παράδοξη τουλάχιστον άποψη ότι "η αναβολή των τουρκικών εκλογών προς την οποία προσανατολίζεται η τουρκική κυβέρνηση θα βοηθήσει στην ομαλοποίηση ακόμη περισσότερο των σχέσεων των δύο κρατών" (!).

Αν και είναι γνωστές οι "μεγαλοϊδεατικές" απόψεις του, ο Χριστόδουλος δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος όμως, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα θέσεις του, κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος, τουλάχιστον στα ελληνοτουρκικά. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει αβίαστα, είναι ποιους νομίζει ότι εξαπατά ο Αρχιεπίσκοπος...

Από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι έχει εναποθέσει πολλές ελπίδες για την Ορθοδοξία στο πρόσωπο του Χριστόδουλου και επιβεβαίωσε ότι για τα θέματα που συζητήθηκαν (θέματα της Εκκλησίας και του Πατριαρχείου, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις) συμφώνησαν στις διαπιστώσεις και στο τι πρέπει να γίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ