Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απάνθρωπη αριθμητική

Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου! Εκεί φτάσαμε. Να μετριούνται οι ζωές των ανθρώπων με κριτήριο το πόσες ψήφοι χάθηκαν! Κι όμως, όχι μόνο έτσι μετρούνται οι ανθρώπινες ζωές και οι κοινωνικές τραγωδίες, αλλά και όσοι προβαίνουν σε τέτοιου είδους "προσθαφαιρέσεις", ομολογούν θρασύτατα τον τρόπο που "μετρούν" τα πράγματα.

Οποιος δεν το γνωρίζει, ας το μάθει, λοιπόν. Ο κ. Σημίτης, στο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής, είπε, μιλώντας στους υπουργούς του, ότι την περασμένη βδομάδα είχαμε την παρουσία μιας "θετικής" όψης της ζωής, αλλά και μιας "αρνητικής". Ποια ήταν η "θετική"; Μα, η φιέστα του κ. Μπιρσίμ στην Καλλιθέα... Ποια ήταν η "αρνητική"; Μα, το μακελειό της Αχαρνών. Ετσι. Τόσο απλά. Δηλαδή, στο ίδιο ζύγι - σύμφωνα με τον κύριο πρωθυπουργό - μπορεί να μπει η κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά και η εγκληματική κρατική συμπεριφορά! Στο ίδιο ζύγι, τόσο οι αθώες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, όσο και οι εντυπώσεις που κερδήθηκαν από μια φιέστα!

Τι άλλο σημαίνουν όλα αυτά, από το εξής απλό, σύμφωνα με το ...λογιστικό ισολογισμό της κυβέρνησης: Τόσες ψήφους κερδίσαμε από την Καλλιθέα, τόσες ψήφους χάσαμε από το μακελειό, ίσον τόσο! Οχι. Μη σπεύσετε να μιλήσετε για "μπακάλικη" αριθμητική. Πρόκειται για την απάνθρωπη αριθμητική μιας απάνθρωπης εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ