Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Απορώ γιατί δεν έχω πάει φυλακή"

Η κατάθεση της μάρτυρα υπεράσπισης, δημοσιογράφου, Λιάνας Κανέλλη

Αποκαλυπτική όσο και διαφωτιστική για τους στόχους της δίωξης κατά του "Ρ" ήταν η κατάθεση της δημοσιογράφου Λιάνας Κανέλλη,η οποία κατ' αρχήν, αναφερόμενη στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας και αν είναι ή όχι σατιρικό, τόνισε:

"Διαβάζοντας ένα δημοσίευμα σε μια εφημερίδα που δεν είναι σατιρική, το οποίο αρχίζει με τον τίτλο "Διακριτικά... " και συνεχίζει με το "Αγαπητέ Θόδωρε..." και υπογράφεται "ο παρεκουμβισθείς..." αυτομάτως κατανοείται ότι πρόκειται για σάτιρα - ειδικά όταν είναι σε μια εφημερίδα σαν το "Ριζοσπάστη". Μια στήλη που αρχίζει... "Αγαπητέ Θόδωρε" και τελειώνει... "ο σύντροφος Αλέξης" και τίποτα να μη διαβάσεις ενδιάμεσα, καταλαβαίνεις ότι είναι χιουμοριστικό. Μπορεί να μη γελάσετε με το χιούμορ του ή να γελάσετε, αλλά είναι σάτιρα.

Σε ό,τι αφορά τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που αποδίδονται στο δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη", συνέχισε, αν ήταν έτσι, τότε απορώ γιατί δεν έχω πάει η ίδια φυλακή", αφού, όπως εξήγησε, η ίδια έχει δημοσιεύσει στο περιοδικό "ΝΕΜΕΣΙΣ" και έχει αποκαλέσει τον κύριο Σημίτη Γκαουλάιτερ! Επίσης, πρόσθεσε, "έχω δει τον "Ελεύθερο Τύπο" να στέλνεται στα δικαστήρια για κατασκοπία, αλλά εγώ ενώ έχω δημοσιεύσει, για εθνικά θέματα, 5ης διαβάθμισης έγγραφα ΝΑΤΟικά, δε με ενόχλησε κανένας. Η είμαι η... αγάπη του ΥΠΕΞ ή, διακριτικά, είναι υπέρ μου ο κ. Πάγκαλος", συμπλήρωσε με νόημα.

Στη συνέχεια η Λ. Κανέλλη σημείωσε: "Είδα δημοσιεύματα και έχω δημοσιεύσει και η ίδια - και τα καταθέτω μήπως και με μηνύσει κάποιος - να λένε ότι ξεπουλάνε, ο Πάγκαλος και άλλοι, το Αιγαίο στους Αμερικάνους, αλλά και στη συζήτηση στη Βουλή λέγονται αυτά"!

Τραβώντας ακόμα πιο πέρα τη λογική αυτή θα αναρωτηθεί: "Δηλαδή, αν εγώ σε μια γελοιογραφία πω (για το Σημίτη), αντί ο πρώτος βιολιστής στη ΔΕΘ, ο πρώτος λογιστής στη ΔΕΘ θα με πάτε μέσα δηλαδή;! Αλλά, ότι είναι λογιστική η κυβέρνηση το λέει το σύνολο της αντιπολίτευσης, το σύνολο του Τύπου της αντιπολίτευσης. Οπως και ότι είναι διαχειριστής ο Σημίτης, ότι κάνει διαχειριστική πολιτική. Δε μήνυσαν κανέναν ούτε ο κύριος Ρέππας ούτε ο κύριος Σημίτης. Δε μας μήνυσαν τους υπόλοιπους - πλην του "Ριζοσπάστη""! Και τόνισε: "Είναι "τραβηγμένο από τα μαλλιά" και ειδικά όταν πρόκειται για το "Ριζοσπάστη"".

Καταλήγοντας η έγκριτη δημοσιογράφος Λ. Κανέλλη θα πει απευθυνόμενη στο δικαστήριο: "Το δημοσίευμα κάνει συνολική κριτική στη διαχειριστική, λογιστική αντίληψη, όπως τη βλέπει, προφανώς, ο "Ρ", ως πολιτική γραμμή της κυβέρνησης. Οτι λογιστικά μιλάει για τα εργατικά, λογιστικά μιλάει για τα οικονομικά, λογιστικά μιλάει και για τα εθνικά. Και ότι, όταν μπεις στη λογιστική της μείωσης, θυμίζει αυτό που ξέρουμε όλοι εμείς στον Τύπο: Το 0+0=1,...τόσο % για την ΑΤΑ! Αυτή τη λογική αντιμετωπίζει χιουμοριστικά ο "Ρ" με το συγκεκριμένο δημοσίευμά του", τόνισε δίνοντας αποστομωτική απάντηση για τη σκόπιμη δίωξη του "Ριζοσπάστη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ