Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκδικάζεται η έφεση

Εκδικάζεται σήμερα, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, η έφεση που είχαν ασκήσει η Κάτια Νικολάου και ο Γ. Πέρος,πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα του σωματείου εργαζομένων του ΜΙΝΙΟΝ,κατά της καταδικαστικής γι' αυτούς απόφασης του 2ου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας στις 22/12/97.

Η απόφαση αφορούσε την - πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά χρονικά - μήνυση του τότε προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στελέχους της ΠΑΣΚΕ, Α. Φραγκόπουλου,για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω ανακοίνωσης του σωματείου του ΜΙΝΙΟΝ! Το δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου δραχμών στον καθένα, κρίνοντάς τους ενόχους για απλή δυσφήμηση.

Να σημειωθεί ότι η μήνυση είχε γίνει σε μια περίοδο που το σωματείο και συνολικά οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ έδιναν τη σκληρότερη μάχη τους για τη λειτουργία του καταστήματος, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Η ενέργεια αυτή του Α. Φραγκόπουλου είχε προκαλέσει την κατακραυγή δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίες καταδίκασαν έντονα την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής, πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ