Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο δρόμο 300 εργαζόμενοι

Αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους είναι οι εργαζόμενοι των ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ και ΤΡΟΦΟΠΗΓΗ

Σε κινητοποιήσεις εξακολουθούν να βρίσκονται οι 300 εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ "Καταναλωτής" και "Τροφοπηγή",διεκδικώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, αφού και οι δύο επιχειρήσεις, το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα, ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να πωληθούν και άρχισαν να κλείνουν ένα ένα τα καταστήματα, πετώντας τους εργαζόμενους στο δρόμο.

Οι εργαζόμενοι του "Καταναλωτή",που πουλήθηκε ήδη στον επιχειρηματία Γαληνό, συναντήθηκαν χτες με τον γενικό διευθυντή της ΠΕΚΑΣ (συνδικαλιστικό όργανο των καταναλωτικών συνεταιρισμών), από τον οποίο ζήτησαν την παρέμβαση της ΠΕΚΑΣ, για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Ο γενικός διευθυντής, που αρχικά αντιμετώπισε με τραμπουκισμούς τους εργαζόμενους - οι οποίοι συνοδεύονταν από τη Ζωή Σώκου μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ - δήλωσε στη συνέχεια ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η ΠΕΚΑΣ είναι να καταβάλει τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται και τους παρότρυνε να γραφτούν στο ταμείο ανεργίας και να αναζητήσουν άλλη εργασία.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ σήμερα το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, όπου θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον πρόεδρο της επιχείρησης.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της "Τροφοπηγής" που επίσης έχει πωληθεί και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τη λειτουργία των καταστημάτων υπό τη νέα ιδιοκτησία, θα συγκεντρωθούν το πρωί του Σαββάτου στο κατάστημα του Παγκρατίου,ενώ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Να σημειωθεί ότι στους εργαζόμενους δεν έχουν κοινοποιηθεί οι απολύσεις, ενώ τους οφείλονται τα δεδουλευμένα του Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ