Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ
Αντεργατική πρωτιά

Δεκάωρο απαιτεί η εταιρία, επικαλούμενη το αντεργατικό έκτρωμα

Το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης, που μέσα στο καλοκαίρι έγινε νόμος, σπεύδει να εφαρμόσει πρώτη η "Χαλυβουργική",ζητώντας απ' τους εργαζόμενους να αποδεχτούν κατάργηση του 8ωρου και επιβολή 10ωρου!

Πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος της επιχείρησης, Π. Τζαβέλας,κάλεσε τη διοίκηση του σωματείου και τους ζήτησε να εφαρμοστεί γενικευμένα σε όλο το προσωπικό 10ωρη απασχόληση κάθε μέρα, με βάση το τελευταίο νόμο! Επίσης, να μεταφερθεί η έναρξη της νυχτερινής βάρδιας από τις 10.30 μ.μ. στις 12.30 π.μ., για λόγους εξοικονόμησης ρεύματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί να καταργήσει το 8ωρο η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ. Πριν ένα χρόνο είχε και πάλι προσπαθήσει να επιβάλει 10ωρα και 12ωρα, αλλά κάτω απ' την αντίδραση των εργαζομένων δεν προχώρησε στην εφαρμογή τους, ανακοινώνοντας τότε ότι θα περιμένει τα αποτελέσματα του "κοινωνικού διαλόγου" για να προχωρήσει! Σε μια προσπάθεια να προετοιμάσει το έδαφος, στις αρχές Σεπτέμβρη έθεσε σε διαθεσιμότητα δεκάδες εργαζόμενους αμέσως μόλις γύριζαν απ' την κανονική τους άδεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου συνεδρίασε χτες και αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει τις προτάσεις της εταιρίας για ένα απάνθρωπο και μεσαιωνικό ωράριο και να καλέσει την επιχείρηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του. Σήμερα πραγματοποιείται έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις τελευταίες απαιτήσεις της "Χαλυβουργικής" και να καθορίσουν τα παραπέρα βήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ