Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο πάτος του κατήφορου!

Ανακοίνωση - καταγγελία των Γ. Μαυρίκου, Γ. Σταυρόπουλου, Χρ. Κατσώτη

Ο Γ. Μαυρίκος, αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ και οι Γ. Σταυρόπουλος και Χ. Κατσώτης, μέλη της διοίκησης, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους: "Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με έγγραφο που αποστέλλει στον υπουργό Εργασίας, ζητώντας τη συνέχιση της διατήρησης του Αμαρτωλού Ταμείου των Εργατοπατέρων και την πρόσθετη οικονομική του στήριξη, προκαλεί την Εργατική Τάξη της χώρας μας.Και την ίδια ώρα που σφυρίζει αδιάφορα για τη σκληρή αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που κατεδαφίζει βασικά κοινωνικά - εργατικά - ασφαλιστικά δικαιώματα των εργατοϋπαλλήλων, την έπιασε ο "πόνος" για τη σωτηρία και ενίσχυσή του.

Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ γνωρίζει καλά ότι μέσω και αυτού του Αμαρτωλού Ταμείου, που εκμαυλίζει συνειδήσεις, αλλοιώνεται η συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων. Στόχος είναι να "κρατείται" ελεγχόμενο, χειραγωγημένο και σε συναινετική κατεύθυνση το συνδικαλιστικό κίνημα.

Το ότι η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ ούτε καν τα όργανα της ΓΣΕΕ (Προεδρείο, Εκτελεστική Επιτροπή, Διοίκηση) δε συγκάλεσαν, για το θέμα αυτό, δείχνει ότι έχουν φτάσει στον πάτο του κατήφορού τους.

Καλούμε την εργατική τάξη να εκφράσει την αγανάκτησή της για την πρακτική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και να ανοίξει τα αναγκαία μέτωπα με τους συμβιβασμένους, έτσι ώστε τα συνδικαλιστικά όργανα, επιτέλους, να την υπηρετούν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ