Τρίτη 27 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμφέρουσα άποψη για λίγους

Δεν παίζεται... Μας έχει συνηθίσει, είναι η αλήθεια, ο Δ. Αβραμόπουλος, σε τακτικές εκμετάλλευσης, για ίδιον όφελος πάντα, καταστάσεων ή γεγονότων που "αγγίζουν" ή που σημάδεψαν, θετικά ή αρνητικά, τον τόπο και το λαό του. Σε σημείο που η προστυχιά λίγο να απέχει από την επικινδυνότητα... του εθνικισμού και του φασισμού.

Σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί το αίσθημα πατριωτισμού των Ελλήνων, ο δήμαρχος Αθηναίων προέβη, χτες, μέσω του Γραφείου Τύπου του, σε έκκληση προς όλους τους Αθηναίους να αναρτήσουν την ελληνική σημαία παντού. Για να τιμήσουν, λέει, έτσι, την επέτειο της 28ης Οκτώβρη. Για να αντιταχθούν, λέει, στη φθορά των αξιών που όλο και πιο απειλητικά ορθώνεται. Και αφού, "ντύσουμε την πόλη μας στα γαλανόλευκα"... να ενωθούμε όλοι "για μια Ελλάδα πιο ισχυρή", καταλήγει ο δήμαρχος.

***

Ο καθένας τιμά σήμερα και κάθε μέρα την επέτειο της 28ης Οκτώβρη με τη στάση του, με την τοποθέτησή του στη μια ή την άλλη πλευρά της όχθης. Η όχθη του εθνικισμού και της προβολής του στόχου για μια "ισχυρή Ελλάδα", που στέκεται ο δήμαρχος, δε συναντάται με την... άλλη της φιλίας των λαών. Την άλλη που απορρίπτει το άλλοθι των "ενωμένων Ελλήνων" για να υπηρετηθούν οι λίγοι.

***

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ζητά απ' όλους τους Αθηναίους να αναρτήσουν τη σημαία παντού και υπενθυμίζει τα σημεία που πρέπει να γίνει η ανάρτηση: Μπαλκόνι, παράθυρο, προθήκες καταστημάτων.

Ξέχασε όμως αυτούς που ζουν στα υπόγεια και τους άστεγους. Οι πρώτοι μπορούν, ίσως, να απλώσουν τη σημαία στο πεζοδρόμιο. Οσο για τους άστεγους, μπορούν να ζητήσουν μέρος από τα 8 εκατομμύρια δραχμές που... θα τους δώσει ως αντίτιμο της προεκλογικής του καμπάνιας, για να πάρουν κι αυτοί μια σημαία.

Συμβολική κίνηση για μια Ελλάδα, "με ενωμένους, κάτω από τη σημαία μας, όλους τους Ελληνες", εξηγεί ο δήμαρχος. Αλήθεια, τι συμφέρουσα άποψη για τους λίγους που υπηρετεί;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ