Τρίτη 27 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Προς πανελλαδική κινητοποίηση στις 4 Νοέμβρη

Κάτω από την πίεση της βάσης και ύστερα από μακρά περίοδο απραξίας, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε τελικά κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Την Τετάρτη 4 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, οι καθηγητές προγραμματίζουν συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας και στις κατά τόπους Νομαρχίες, με αίτημα την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου και τη λήψη μέτρων για την επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων των σχολείων. Η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει για εκείνη τη μέρα τρίωρη στάση εργασίας.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε επίσης να γίνουν συγκεντρώσεις των ΕΛΜΕ με γονείς και μαθητές σε όλη τη χώρα με στόχο την ενημέρωση για τα νέα μέτρα και συσκέψεις με 15μελή μαθητικά συμβούλια. Επίσης, να γίνει πανελλαδική εξόρμηση στα σχολεία την ερχόμενη βδομάδα (2 με 6 Νοέμβρη) από τις τοπικές ΕΛΜΕ, στο πλαίσιο της οποίας οι μαθητές θα ενημερώνονται για τα νέα μέτρα πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη, θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της ΟΛΜΕ, σύσκεψη φορέων με στόχο το συντονισμό και την από κοινού διεκδίκηση λύσεων των προβλημάτων ενώ η ΟΛΜΕ θα καλέσει τις επιστημονικές ενώσεις σε σύσκεψη προκειμένου να αναδειχτεί η αντιπαιδαγωγική διάσταση του περιεχομένου της νέας διδακτέας ύλης.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" τονίζει ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ προχώρησε στις αποφάσεις αυτές μετά από τη διάχυτη δυσαρέσκεια που δημιουργήθηκε στον κλάδο για τη μέχρι τώρα απραξία της πλειοψηφίας στο ΔΣ και καλεί τα μέλη και τους φίλους της παράταξης να δουλέψουν ώστε οι εκδηλώσεις αυτές να πάρουν μαζικό χαρακτήρα και να προετοιμάσουν την ένταση των αγώνων μπροστά στην "Οργανωτική Ι" γενική συνέλευση του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ