Τρίτη 27 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΝΑΠ
Γενική Συνέλευση την Πέμπτη

Θα γίνει στο ξενοδοχείο "Τιτάνια", ώρα 7 μ.μ.

Συνεδριάζει σήμερα το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) για να διαμορφώσει την εισήγηση στην έκτακτη Γενική Συνέλευση (ΓΣ) της Ενωσης, που θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη στο Ξενοδοχείο "Τιτάνια" (Πανεπιστημίου 52), ώρα 7 μ.μ.

Η ΓΣ γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο και έχει ως θέμα: "Διεκδικητικό πλαίσιο και κινητοποιήσεις". Η Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ θα γίνει στις 29.10.1998 στο ξενοδοχείο "Τιτάνια" (Πανεπιστημίου 52), ώρα 7 μ.μ. Ηδη υπάρχει μια μαχητική πορεία προς τη ΓΣ καθώς οι γιατροί νοσοκομείων (π. χ. Κρατικό Αθήνας) μέσα από δικές τους συνελεύσεις αποφασίζουν τη στάση τους, ενώ καλούν στη συνέλευση της ΕΙΝΑΠ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ υπενθυμίζει πως από την αρχή είχε αποκαλύψει ότι το Ιατρικό Μισθολόγιο βρίσκεται μακριά από τις προσδοκίες των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ αναφερόμενη στο θέμα των εφημεριών υπογραμμίζει: "Το τοποθετήσαμε στη σωστή του βάση: με ασφάλεια για τον άρρωστο, με άνεση για το γιατρό, χωρίς πλασματικές".

"Οι κινητοποιήσεις, υπογραμμίζει η ΕΙΝΑΠ, ανάγκασαν το αδιάλλακτο υπουργείο Υγείας να δεχτεί βασικές αρχές εφημερίας των νοσοκομείων από τις οποίες θα προκύψουν προγράμματα που θα εφαρμόζονται "όσο κι αν κοστίσουν". Ετσι στην πράξη καταργείται το ένα τρίτο και το ένα πέμπτο του νόμου και ξεφεύγουμε από το στυγνό λογιστικό τρόπο προσδιορισμού των αναγκών".

Η ΕΙΝΑΠ στην προκήρυξή της τονίζει ότι συνεχίζει να διεκδικεί αύξηση κατά 10% στους βασικούς μισθούς, διπλασιασμό της αμοιβής της εφημερίας, εφημερία ετοιμότητας στο 60% των ενεργών, επίδομα βιβλιοθήκης 135.000 δραχμών, επίδομα ευθύνης 35.000 για όλους και διορθωτικό ποσό για όσους προκύψουν συνολικές αποδοχές λιγότερες από την 31.12.1997.

Τέλος η ΕΙΝΑΠ διεκδικεί τη διατήρηση όλων των κινήτρων για τα Κέντρα Υγείας του Λεκανοπεδίου και να εξασφαλιστούν τα κονδύλια για τις εφημερίες των ειδικευομένων της γενικής ιατρικής, που να τους ακολουθούν στην κυκλική εναλλαγή τους στις κλινικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ