Τρίτη 3 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Συσπείρωση ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες που γεννιούνται και αμφισβητούν τις συνέπειες της πορείας της χώρας προς την ΟΝΕ. Αυτή την απαίτηση εξέφρασε προς τους βουλευτές του κόμματός του προχτές - με εκβιαστικό τρόπο - ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα με τη διενέργεια της σχετικής ανοιχτής ψηφοφορίας.

Από την πλευρά της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε ότι ο ελληνικός λαός δεν προτίθεται και δεν ξεγελιέται προκειμένου να κάνει κι άλλες θυσίες για τον ψευδεπίγραφο στόχο της ΟΝΕ, καταγγέλλοντας για μια φορά ακόμα την ουσιαστική συναίνεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε αυτή την προοπτική.

Ενδεικτική των παραπάνω ήταν η αναφορά του Κ. Σημίτη στην ομιλία του όπου αναφέρθηκε στους αγώνες των αναπληρωτών καθηγητών και των εργαζομένων της Ιονικής, σημειώνοντας ότι από την ψηφοφορία πρέπει να πάρουν "ηχηρό μήνυμα" (!) ότι η Βουλή στηρίζει την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική! Με έντονο αυταρχικό ύφος, ο πρωθυπουργός διακήρυξε σε όλους τους τόνους ότι οι προσπάθειες ματαίωσης της πορείας που έχει η χώρα "δε θα έχουν αποτέλεσμα", ένα μήνυμα με παραλήπτες "τον ΣΕΒ και τους άλλους οργανισμούς της καπιταλιστικής εργοδοσίας", όπως παρατήρησε στη συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής χαρακτήρισε "προσωπική ήττα" του Κ. Σημίτη το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, επιχειρώντας να προβάλει το κόμμα του ως το πλέον αξιόπιστο προκειμένου να οδηγήσει την Ελλάδα στην - αποδεκτή ως δεδομένη - πολιτική της ΟΝΕ. Οσο για τον ΣΥΝ, ο πρόεδρος του κόμματος Ν. Κωνσταντόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να ασκήσει - προκειμένου να επιτύχει το στόχο της ΟΝΕ - "κοινωνικές, πολιτικές συμμαχίες" και "συναινέσεις", φωτογραφίζοντας τον Συνασπισμό ως πρόθυμο σύμμαχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ