Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νεότερες ... αποσαφηνίσεις

Οπως φαίνεται, οι ...αποσαφηνίσεις, σχετικά με την πρόταση "κυβερνητικής συνεργασίας με τις προοδευτικές δυνάμεις", που αποφάσισε η ΚΠΕ του ΣΥΝ, στην πρόσφατη συνεδρίασή της, θα είναι από δω και πέρα συνεχείς και αλλεπάλληλες.

Στη χτεσινή "Αυγή" αναλαμβάνει αυτό το ρόλο ο Δ. Παπαδημούλης. Μόνο, που, όσο προσεκτικά κι αν διαβάσαμε το σχετικό άρθρο, δε βρήκαμε πουθενά την παραμικρή αποσαφήνιση, σχετικά με το προγραμματικό περιεχόμενο αυτής της πρότασης. Αντίθετα, μπαίνουν πολύ συγκεκριμένα οι προϋποθέσεις. Διαβάσαμε, για παράδειγμα, πως αυτές είναι οι εξής δύο: Η καθιέρωση της απλής αναλογικής και "να υπάρξει ένας συγκροτημένος και σοβαρός διάλογος, προκειμένου να εξασφαλιστούν προγραμματικές συγκλίσεις και να διαμορφωθεί η στέρεη βάση της νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας".

Δηλαδή, αν υποθέσουμε πως καθιερώνεται η απλή αναλογική και υπάρξει και μια συμφωνία, για μια πολιτική κυβερνητικής συνεργασίας, κάτι λιγότερο αντιλαϊκή από τη σημερινή, έχει γίνει πράξη η πρόταση της ηγεσίας του ΣΥΝ;Αν όχι, γιατί αποφεύγουν συστηματικά να καθορίσουν το προγραμματικό περιεχόμενο αυτής της πολιτικής;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ