Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΓΚΑΤΖΗΣ
Η πολιτική σας ευθύνεται για τη φθορά σας

"Με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, μαθηματικά, θα παραδώσει την εξουσία στη Νέα Δημοκρατία. Μην ψάχνετε για άλλοθι και για άλλες δικαιολογίες. Βλέπετε ότι ο κόσμος πάντα προτιμά τα γνήσια από τα ιμιτασιόν"... Με αυτή την επισήμανση, έκλεισε τη χτεσινή του παρέμβαση ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων.

Οπως ανέφερε, στόχος είναι "οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αποκρατικοποιήσεις του δημόσιου τομέα. Μια πολιτική, που κινείται στη φιλελεύθερη, αντιδραστική πολιτική της ελεύθερης αγοράς με όλες τις συνέπειες και τις παραμέτρους στον κοινωνικό τομέα, στην πρόνοια και τον πολιτισμό". Αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναρωτήθηκε: "Αλήθεια, τι παραπάνω ζητά σήμερα η Νέα Δημοκρατία; Ζητά από την κυβέρνηση να μην παρεκκλίνει από τον εθνικό στόχο της ΟΝΕ και γι' αυτό συμπεριφέρεται σαν αξιωματική αντιπολίτευση και την παροτρύνει να υλοποιήσει τους στόχους που η ίδια καθορίζει, αλλά και που η ίδια η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται".

Ειδικά για το δημόσιο τομέα, ο Νίκος Γκατζής σημείωσε ότι "όλα αυτά τα χρόνια, κύριοι βουλευτές, χρησιμοποιήθηκε και από τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ως ρουσφετολογικό καταφύγιο της μικροπολιτικής τους πολιτικής. Ζημιογόνος και αντιπαραγωγικός, τονίζουν (σ.σ. για το δημόσιο τομέα) και τα δύο κόμματα. Αν όμως διαβάσει κανείς τα στοιχεία του προϋπολογισμού σελ. 204 κεφάλαιο 7, θα δείτε ότι ο δημόσιος τομέας είναι κερδοφόρος με τετρακόσια δέκα οχτώ δισεκατομμύρια δραχμές. Αυτές τις δημόσιες επιχειρήσεις θέλετε να τις αφανίσετε από τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού λαού και για να βουλώσετε τη "μαύρη τρύπα" και τα ελλείμματά σας, αλλά περισσότερο για να εκπληρώσετε τις προσταγές του μονοπωλιακού κεφαλαίου".

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο θέμα της πρόνοιας, λέγοντας πως "μίλησε ο κ. πρωθυπουργός για κοινωνική πρόνοια. Αλλά ποια κοινωνική πρόνοια, όταν λέει ότι θα φορολογήσουμε το μεγάλο κεφάλαιο για να ανταποκριθούμε στους φορείς αυτούς και στις υποχρεώσεις προς την κοινωνική πολιτική; Στη χώρα μας, κύριοι βουλευτές, διατίθεται το μικρότερο ποσοστό από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Και αν πάρουμε συγκριτικά στοιχεία είναι το 50% του μέσου όρου αυτών των δαπανών".

Ιδιαίτερα, επίσης, στάθηκε στο θέμα της φορολογίας, παρατηρώντας πως "η μεγαλύτερη φθοροποιός δύναμη σήμερα ενάντια στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ είναι η ίδια η πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Δε θα σταθώ σε ορισμένα αλλα θα αναφερθώ μονάχα στη φορολογία επειδή ακούστηκαν πολλά. Οι μισθωτοί επιπλέον πληρώνουν φέτος από τον προηγούμενο χρόνο 27,3%! Οι συνταξιούχοι επιπλέον 14%, οι επαγγελματίες 14,7%, οι γεωργοί 22,7%. Πάλι τα υποζύγια της κυβερνητικής πολιτικής συνεχίζουν να είναι τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ