Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧ. ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ
Επιζήμια για το λαό αυτή η πολιτική

"Ακούγοντας τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας να απαριθμεί το τι δημόσια περιουσία έχει ξεπουλήσει η κυβέρνηση, έρχεται στο μυαλό, παραφρασμένο, ένα γνωστό λαϊκό τραγούδι που λέει "ο πιο καλός ο πωλητής ήμουν εγώ στην πιάτσα"", τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής, σχολιάζοντας το παραλήρημα ξεπουλήματος του Γ. Παπαντωνίου.

Είναι φανερό, είπε, ότι από τη συνέχιση αυτής της πολιτικής, είτε με μονοκομματικές κυβερνήσεις, είτε με αριστεροκεντροδεξιές κυβερνήσεις, που όλο και συζητιούνται, τίποτε το καλό δεν μπορεί να περιμένει ο λαός μας.

"Μίλησε ο πρωθυπουργός για μία ισχυρή Ελλάδα, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Αλήθεια, σε ποια Ελλάδα αναφερόταν; Στην Ελλάδα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων; Αυτοί, ναι, κέρδισαν, κερδίζουν και θα γίνουν ακόμα πιο ισχυροί με την πολιτική που ακολουθείτε. Ενώ η Ελλάδα των εργατών, η Ελλάδα της αγροτιάς, η Ελλάδα των μικρεμπόρων, των ελεύθερων επαγγελματιών, η Ελλάδα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας, θα δουν για μία ακόμα φορά το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, τα προβλήματα να διογκώνονται και σπρώχνονται στο περιθώριο".

Λέει η κυβέρνηση ότι αυξήθηκε το ΑΕΠ, έπεσε ο πληθωρισμός, θα μειωθούν τα επιτόκια και ρωτάμε εμείς, είπε ο Α. Κανταρτζής: "Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι, τι κέρδισε ο λαός μας από αυτή την πολιτική; Ξεχνάμε μήπως ότι οι αυξήσεις του 1998 ήταν κάτω από τον πληθωρισμό; Βέβαια, όσα ψέματα και αν λέει η κυβέρνηση για να συγκαλύψει αυτή την αλήθεια, δεν πρόκειται κανέναν να πείσει, διότι δε χρειάζονται νούμερα, αφού ο καθένας γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει. 'Η μήπως είναι κρυφό ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στην ΕΕ να συνεχίσει την ίδια ακριβώς πολιτική και τα επόμενα χρόνια;".

Σχολιάζοντας τα όσα λέγονται για μείωση των έμμεσων φόρων, τόνισε ότι αυτές δε γίνονται για να ενισχύσουν το εισόδημα του λαού αλλά έχουν μοναδικό στόχο να πέσει ο πληθωρισμός και υπογράμμισε: "Οι εργαζόμενοι για μία ακόμα φορά θα κληθούν να πληρώσουν, αφού η κυβέρνηση διατηρεί τη δυσβάστακτη φορολογία, αρνείται να προχωρήσει στην τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και των αφορολόγητων ποσών. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την άρνησή της να προχωρήσει στην τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και τις αυξήσεις τουλάχιστον στο επίπεδο του πληθωρισμού, θα κερδίσει περισσότερα από αυτά που θα χάσει από τη μείωση των έμμεσων φόρων".

Σε αυτήν την πολιτική, κατέληξε ο Αχ. Κανταρτζής, "ο λαός μας δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, στην πολιτική που υπαγορεύεται από το μονόδρομο της ΟΝΕ και του ΝΑΤΟ. Ο λαός μας θα αντιτάξει το δικό του ενωμένο αγώνα ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές και άλλες διαφορές. Αλλη επιλογή δεν έχει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ