Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠ. ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
Υποταγμένοι στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα

"Η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης εφ' όλης της ύλης, αλλά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δε θεώρησε αναγκαίο να κάνει καμία αναφορά στην απαράδεκτη κατάσταση στην ΕΕ, στο Κυπριακό, στο Κόσσοβο, στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και στα άλλα διεθνή θέματα δείχνει, ότι οι εξελίξεις θα είναι χειρότερες στο μέλλον", τόνισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι, ενώ οι πάντες γνωρίζουν πως οι Αμερικανοί κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εξαφανιστεί κάθε αναφορά στο ενιαίο, κυρίαρχο και ανεξάρτητο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ το ίδιο κάνει και η ΕΕ, και ειδικότερα αυτή την περίοδο η Γαλλία και η Βρετανία, η κυβέρνηση δε νόμισε ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί με τα ζητήματα αυτά.

Η κυβέρνηση, κατήγγειλε ο βουλευτής, ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για να προχωρήσει ακόμα πιο απροκάλυπτα η ΕΕ στην πολιτική της απέναντι στο Κόσσοβο, για να επιβάλει, σε συνεργασία και σε συντονισμό με τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ, ένα νέο ιμπεριαλιστικό προτεκτοράτο στο έδαφος της Σερβίας. Θέλει την ψήφο εμπιστοσύνης για να μπορεί να ισχυρίζεται ότι την έχει εξουσιοδοτήσει ο ελληνικός λαός να συμμετάσχει στην αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, για να πάρει ενεργό μέρος σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή μας. Και τόνισε χαρακτηριστικά:

"Και μια και έγινε τόσος λόγος για το νέο άνεμο της "κεντροαριστεράς" στην Ευρώπη, που έφεραν οι εκλογές στη Γερμανία, αναρωτιέμαι τι έχουν να πουν όσοι ονειρεύονται ανάλογες κυβερνήσεις στη χώρα μας για το γεγονός ότι η πρώτη πράξη της νέας γερμανικής πλουραλιστικής αριστερής κυβέρνησης ήταν η σύγκληση εκτάκτως της Γερμανικής Βουλής για να έχει το πράσινο φως ο περιβόητος γερμανικός στρατός να επέμβει στο Κόσσοβο".

"Ζητάτε, είπε, ψήφο εμπιστοσύνης και γιατί θέλετε προφανώς να προχωρήσουν ακόμα πιο απρόσκοπτα τα σχέδια του ΝΑΤΟ όσον αφορά τη νέα δομή του, τον επιχειρησιακό έλεγχο στο Αιγαίο, τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που προωθούν οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με τις ολέθριες πραγματικά συνέπειες για τα σύνορα και την ασφάλεια της περιοχής". Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών ο Μπ. Αγγουράκης είπε ότι μεταξύ άλλων η ψήφος ήταν και μία δυσαρέσκεια απέναντι στη δημαγωγία της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη στιγμή που όχι μόνο δεν ιδρώνει στην κυριολεξία το αυτί της για το τι γίνεται στην Τουρκία, αλλά θεωρεί τη χώρα αυτή δημοκρατική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ