Σάββατο 14 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγωνιστικός συναγερμός της αγροτιάς

Ξεκινούν από σήμερα στη Φαρκαδώνα και θα συνεχιστούν μέσα στις δύο επόμενες βδομάδες πλήθος ενημερωτικών - αγωνιστικών συγκεντρώσεων σε πόλεις και χωριά του θεσσαλικού κάμπου, οι οποίες θα κορυφωθούν με νομαρχιακά συλλαλητήρια

Σε κατάσταση αγωνιστικού συναγερμού βρίσκονται οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου, που προετοιμάζουν νέες μεγάλες κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από σήμερα με ενημερωτικές συσκέψεις αγροτικών φορέων και προειδοποιητικές συγκεντρώσεις σε περιφερειακά κέντρα, κωμοπόλεις και χωριά κα των 4 νομών, Καρδίτσας,Λάρισας,Τρικάλων και Μαγνησίας.

Η φετινή χρονιά ήρθε να οξύνει ακόμα περισσότερο τα ήδη μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, εξαιτίας της εντεινόμενης αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης. Αυτό φάνηκε καθαρά και στην πρώτη αγροτική συγκέντρωση που έγινε στις 3 Νοέμβρη, στα Φάρσαλα,και αναμένεται να φανεί ακόμα πιο ξεκάθαρα στις περιφερειακές συγκεντρώσεις, που έχουν προγραμματιστεί στους νομούς της Θεσσαλίας.

Στα πλαίσια αυτά, οι αγρότες της Καρδίτσας ξεκινούν τη Δευτέρα 16/11 από το Λιοντάρι και ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν μέσα στη βδομάδα: Στις 18/11 στον Παλαμά,στις 19/11 στο Προάστιο και στις 20/11 στους Σοφάδες.Η κορύφωση των νομαρχιακών κινητοποιήσεων θα γίνει με την πραγματοποίηση παγκαρδιτσιώτικου αγροτικού συλλαλητηρίου, στις 2 Δεκέμβρη, στην πόλη.

Οι ενημερωτικές συσκέψεις - συγκεντρώσεις στα Τρίκαλα αρχίζουν σήμερα από τη Φαρκαδώνα και θα συνεχιστούν όλη τη βδομάδα που έρχεται, καθώς και την επομένη: Τη Δευτέρα 16/11 στο Ρίζωμα,στις 19/11 στο Μεγαλοχώρι,στις 20/11 στην Καλαμπάκα,στις 23/11 στην Πηγή,στις 26/11 στα Μεγάλα Καλύβια και στις 26/11 στον Παλαιόπυργο.

Στη Λάρισα πάρθηκαν χτες αγωνιστικές αποφάσεις και ορίστηκαν συγκεκριμένες ημερομηνίες των περιφερειακών ενημερωτικών συσκέψεων και προειδοποιητικών συγκεντρώσεων. Η αρχή γίνεται τη Δευτέρα 16/11 στο Ελευθέριο και ακολουθούν: Στις 17/11 στην Τερψιθέα,στις 18/11 στον Πλατύκαμπο,στις 19/11 στην Αγιά,στις 20/11 στον Τύρναβο και στις 23/11 στη Φαλάνη.Παράλληλα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν δυο μεγάλα αγροτικά συλλαλητήρια μέσα στην πόλη.Συγκεκριμένα, το πρώτο στις 24 Νοέμβρη έξω από τα Δικαστήρια, όπου θα δικάζονται 200 αγωνιστές της αγροτιάς, επειδή συμμετείχαν σε παλιότερες κινητοποιήσεις, και το δεύτερο στις 8 Δεκέμβρη.

Αποφάσεις για πραγματοποίηση συσκέψεων και συγκεντρώσεων αναμένεται να λάβουν και οι αγρότες της Μαγνησίας,ιδιαιτέρως στις περιοχές Αλμυρού, Βελεστίνου, Πηλίου.

Την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου της περιοχής και την οργάνωση των περιφερειακών και νομαρχιακών προειδοποιητικών κινητοποιήσεων έχουν αναλάβει οι Τοπικές και οι Νομαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα των αγροτών, που συνεδρίασαν το προηγούμενο διάστημα. Στελέχη αυτών των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα περιοδεύουν στις επαρχίες και τα χωριά, καλώντας τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις ενημερωτικές συσκέψεις και τις προειδοποιητικές συγκεντρώσεις. Οι κινητοποιήσεις θα επεκταθούν και θα ενταθούν στο επόμενο διάστημα και το συντονισμό τους σε πανθεσσαλικό επίπεδο έχει αναλάβει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα,τα στελέχη της οποίας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις Τοπικές και Νομαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές και τους αγρότες της περιοχής, ενημερώνοντας και λαμβάνοντας, ταυτόχρονα, τα μηνύματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ