Σάββατο 14 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Το Ολυμπιακό Χωριό στον Λάτση;

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα καταγγέλλει ότι προωθείται από την κυβέρνηση, κατά ασφαλείς πληροφορίες της, η παραχώρηση του Ολυμπιακού Χωριού στον Λάτση

Στη σοβαρή καταγγελία ότι "η κυβέρνηση - κατά ασφαλείς πληροφορίες - ετοιμάζεται να παραδώσει το Ολυμπιακό Χωριό στον Λάτση και, μάλιστα, οριστικοποιώντας το διπλασιασμό της έκτασής του στις υπώρειες της Πάρνηθας", προχωρά με χτεσινή της ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα!

Με την ανακοίνωσή της, η Πρωτοβουλία Πολιτών κάνει λόγο για "χάρισμα δημόσιας γης, "φιλέτου στον αττικό χώρο", στους πρόποδες της Πάρνηθας και μέσα σε δασική έκταση" και σημειώνει πως "έτσι φαίνεται ότι παζάρεψε και πέτυχε ο Λάτσης, ώστε να πουλήσει μετά ο κεφαλαιούχος πολύ περισσότερη γη - χρυσάφι, γη που σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να εμπορευτεί διαφορετικά".

Με αφορμή αυτή την καταγγελία, η Πρωτοβουλία Πολιτών τονίζει ότι "αυτό είναι φυσικό επακόλουθο της όλης φιλοσοφίας της ανάληψης της Ολυμπιάδας, που είχαμε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή: Η ανάληψη της Ολυμπιάδας, εκτός από το στόχο της ιδεολογικής χειραγώγησης, έγινε για να ικανοποιηθούν τα αρπακτικά προγράμματα του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου στους τομείς των έργων και των προμηθειών".

Στη συνέχεια, επισημαίνει πως "είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για την "ανάγκη συνεργασίας με το ιδιωτικό κεφάλαιο μέσω της αυτοχρηματοδότησης για να μην κοστίσει η Ολυμπιάδα στον κρατικό προϋπολογισμό". Αν ήταν έτσι θα επέλεγαν την πρόταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που τους κατασκευάζει το έργο με δικά του χρήματα - όχι κρατικά - και με κοινωνική χρήση την επόμενη μέρα".

Και καταλήγει: "Επιβεβαιώνονται λοιπόν οι καταγγελίες της "Πρωτοβουλίας" και στον τομέα αυτό - ήδη η κυβέρνηση ομολογεί ανοιχτά και επίσημα ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της Ολυμπιάδας ήταν πλασματικός όπως είχαμε καταγγείλει - και ακόμη είμαστε στην αρχή. Ως πότε άραγε θα υπάρχουν αφελείς καλόπιστοι που θα βλέπουν την Ολυμπιάδα σαν "ευγενή εθνικό στόχο";".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ