Πέμπτη 19 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελληνογερμανικές συνομιλίες κορυφής

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται στη Βόννη την 1η Δεκέμβρη για συνομιλίες με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, εγκαινιάζοντας έτσι τις διμερείς ελληνογερμανικές επαφές με τη νέα κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων στη Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η συνάντηση Παπανδρέου - Φίσερ θα αποτελέσει προεργασία για την έλευση του Ελληνα πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στη Βόννη, για πολιτικές συνομιλίες "γνωριμίας και αλληλοενημέρωσης" με τον σοσιαλδημοκράτη νέο καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, αλλά και ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Βιέννη στις 13 Δεκέμβρη και της ανάληψης στη συνέχεια, από 1/1/1998, της προεδρίας της ΕΕ από τη Γερμανία. Η επίσκεψη Σημίτη τοποθετείται - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - στο τέλος της πρώτης βδομάδας του Δεκέμβρη.

Στον ίδιο ορίζοντα χρόνου, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και η αναβληθείσα επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη, που, μαζί με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Νίκο Θέμελη, επρόκειτο να πραγματοποιήσουν συναντήσεις κομματικού χαρακτήρα ΠΑΣΟΚ - SPD, ήδη, από την περασμένη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ