Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Διπλασιάστηκαν οι αποδοχές τους λέει η κυβέρνηση!
  • Ο υφυπουργός Υγείας ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δίνει φέτος 42 δισ. παραπάνω από πέρσι για μισθούς γιατρών
  • Απ. Τασούλας: Δημιουργείτε σοβαρότατα προβλήματα στα νοσοκομεία

Την ίδια στιγμή που οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους, ο υφυπουργός Υγείας Ν. Φαρμάκης ισχυρίστηκε χθες στη Βουλή ότι οι αποδοχές τους με το νέο μισθολόγιο ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν διπλασιαστεί.

Το θέμα έφερε στο Κοινοβούλιο με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών έχουν δοθεί αυξήσεις που ξεκινούν από 100.000 δρχ. και αγγίζουν το πλαφόν των αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου. Συνολικά δε, κατά τον υφυπουργό, δόθηκαν φέτος 42 δισ. περισσότερα από πέρσι για μισθούς και εφημερίες. Κατά τον υφυπουργό, πρόβλημα υπάρχει απλώς σε κάποιες εργαστηριακές ειδικότητες και στους οδοντίατρους οι οποίοι περιορίστηκαν στις "εφημερίες ετοιμότητας" και γι' αυτό δεν κινητοποιούνται "ούτε όλες οι ειδικότητες ούτε όλα τα νοσοκομεία". Εξαιτίας αυτού "για την κυβέρνηση δεν υπάρχει κοινός και φερέγγυος συνομιλητής για να κουβεντιάσει".

Η πραγματικότητα είναι ότι μια μερίδα γιατρών θα έχει μικρότερες αποδοχές από ό,τι είχε το Δεκέμβρη του 1997, είπε στην τοποθέτησή του ο Απ. Τασούλας και υπογράμμισε ότι εάν η κυβέρνηση δίνει 42 δισ. πώς τότε δεν μπορεί να λύσει και το πρόβλημα αυτών των γιατρών; Ο βουλευτής είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει να πληρώσει ούτε καν τα δεδουλευμένα ενώ αναφερόμενος στα όσα είπε ο υπουργός ότι υπάρχουν διαφορετικές θέσεις στους γιατρούς τόνισε:

"Είναι φυσικό κάτι τέτοιο γιατί από τη μία είναι διαφορετική η κατάσταση σε κάθε νοσοκομείο και από την άλλη γιατί βάζετε το χέρι σας στο συνδικαλιστικό κίνημα και έχετε τον πρώτο λόγο έτσι όπως τα καταντάτε τα πράγματα".

Ετσι όπως πάτε, συνέχισε, αντί να λύσετε τα προβλήματα, θα δημιουργήσετε σοβαρότερα αφού τα νοσοκομεία έχουν προγράμματα εφημεριών εγκεκριμένα και τα κονδύλια που εσείς δίνετε δεν επαρκούν.

Στη δευτερολογία του ο υφυπουργός είπε, ότι για τα προγράμματα και τα δεδουλευμένα θα δοθούν μόνο τα χρήματα που είναι εγκεκριμένα στον φετινό προϋπολογισμό και η εκκαθάριση θα γίνει με βάση τα προγράμματα του Οκτωβρίου και για το 1999 το υπουργείο περιμένει τις προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής που έχει συσταθεί γι' αυτόν το λόγο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ