Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλογές στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Εκλέχτηκε χτες το νέο 7μελές προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα αποτελείται από τους Ακριτίδη, Χατζημιχάλη, Καλαφάτη, Ηλιάδη (οι τρεις τελευταίοι κατατάσσονται στους "Σημιτικούς"), Αδαμόπουλο, Κατσιλιέρη και Κωνσταντινίδη (που κατατάσσονται στους "Τσοχατζοπουλικούς"). Η ψηφοφορία ανέδειξε όγδοη και εκτός προεδρείου την υποψήφια Ν. Κατσέλη, η οποία πάντως είναι αξιοσημείωτο - με δεδομένο ότι ανήκει στους "11" που συνεπέγραψαν το κείμενο των βουλευτών κατά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή - ότι έλαβε 34 ψήφους. Στην ψηφοφορία από τους 163 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν 152. Πρέπει να σημειωθεί πως αναμένεται γραμματέας της ΚΟ να οριστεί τις επόμενες μέρες ο Ν. Ακριτίδης, μετά την άρνηση του βουλευτή Λ. Λωτίδη, σε σχετική πρόταση που του έγινε από τον πρωθυπουργό.

Επίσης με τις χτεσινές αρχαιρεσίες εκλέχτηκαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, θέσεις στις οποίες παραμένουν οι Γεωργακόπουλος - Σφυρίου, με νέο πρόσωπο (μετά την υπουργοποίηση του Φ. Ιωαννίδη) τον Λ. Τζανή.

Τέλος να σημειωθεί ότι χτες εξελισσόταν μέχρι αργά το βράδυ συνεδρίαση στη Χαρ. Τρικούπη με θέμα το νέο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του επικείμενου συνεδρίου του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ