Κυριακή 22 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι κρύβεται κάτω από τα ράσα;

Στην αρχή είδαμε το εκκλησίασμα να μετατρέπεται σε χειροκροτητές των λόγων, από άμβωνος, του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, με την προτροπή "κλακαδόρων", που βρίσκονταν μπροστά. Υστερα, να στήνονται εξέδρες ομιλιών στην ύπαιθρο και να ακούγονται συνθήματα. Και τώρα βλέπουμε να εμφανίζονται και "πανό". Στη Χαλκιδική, ένα απ' αυτά έγραφε "Οι νέοι εμπιστεύονται την Εκκλησία" κι ένα άλλο "Η Συκιά σας πάει".

Εκτος του γεγονότος, ότι κάτι άλλο παρά θρησκευτικές συναθροίσεις δείχνουν όλ' αυτά, γεννιέται το ερώτημα: Ποιοι, πώς και γιατί οργανώνουν αυτές τις συγκεντρώσεις, που δίνουν τη δυνατότητα στον Αρχιεπίσκοπο, να εμφανίζεται ως "ηγήτωρ που συναρπάζει τα πλήθη";

Οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" γνωρίζουν ότι για την επιτυχία αυτών των συγκεντρώσεων ενεργοποιείται ένας "μηχανισμός" στον οποίο συμμετέχουν εκκλησιαστικοί παράγοντες - μητροπολίτες, αρχιμανδρίτες κι άλλοι ιερωμένοι - τοπικές αρχές - νομάρχες, δήμαρχοι - διευθυντές της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι άλλων φορέων και πολιτικοί ιθύνοντες - υπουργοί, βουλευτές, κομματικά στελέχη.

Αν συνυπολογίσουμε και τη μεγάλη, έως προκλητική προβολή από τα ΜΜΕ, ιδίως τα τηλεοπτικά, που "τυγχάνει" ο Αρχιεπίσκοπος - ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων δεν απολαμβάνουν ανάλογης προβολής - τότε γίνεται φανερό, ότι "κάτι μαγειρεύεται" στη χώρα μας, που μπορεί να είναι και επικίνδυνο.

Ας έχει, λοιπόν, ο λαός μας τ' αυτιά του, αλλά και τα μάτια του ανοιχτά, γιατί μέσα από τα χριστιανικά λόγια συμβουλών και παραινέσεων του Αρχιεπισκόπου μπορεί να κρύβονται αλλότριες και - εν πολλοίς - ύποπτες προθέσεις. Κάτω από τα ράσα, μπορεί να υπάρχει πολιτικό "κοστούμι" και πίσω από τις εξέδρες των ομιλιών αντιδραστικοί κύκλοι, που θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε περιπέτειες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ