Κυριακή 22 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιχείρηση φοροεπιδρομής

Υπήρχαν εργαζόμενοι, άραγε, που έδιναν και την παραμικρή βάση, στις επανειλημμένες - τον τελευταίο καιρό - δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, περί μη επιβολής νέων φόρων; Πιστεύουμε, πως όχι. Εχει πλέον συσσωρευτεί τόση, σχετική πείρα, που δε δικαιολογεί την παραμικρή αυταπάτη. Πάντως κι αν υπήρχαν ορισμένοι, τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα, διαλύουν και την παραμικρή ψευδαίσθηση.

Μόνον η μη τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμάκων θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των φόρων, που θα πληρώσουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, κατά 27%. Ενώ, οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες θα κληθούν την επόμενη χρονιά, να πληρώσουν έως και 35% αυξημένους φόρους, επειδή με δύο απανωτές αποφάσεις η κυβέρνηση αύξησε το ποσοστό της μισθωτικής αξίας επαγγελματικής εγκατάστασης και αυτό της εμπορικής και επαγγελματικής αμοιβής.

Κι ακόμη, είμαστε στην αρχή. Μέχρι, να έρθει ο προϋπολογισμός του 1999, για συζήτηση στη Βουλή, στα μέσα Δεκέμβρη και μέχρι να τελειώσουν τους υπολογισμούς τους τα οικονομικά επιτελεία της κυβέρνησης, έχουμε κάμποσο καιρό. Ε, δε γίνεται, θα "κατεβάσουν" κι άλλες φορομπηχτικές ιδέες μέχρι τότε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ