Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νοσοκομεία ΑΕ "απ' το παράθυρο"

Την πρόταση για τη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε Ανώνυμες Εταιρίες του Δημοσίου έκανε ο Ηλ. Μόσιαλος,που ήταν ο συντονιστής της επιτροπής των ξένων εμπειρογνωμόνων που είχε φέρει το 1994 ο, τότε, υπουργός Υγείας ο Δ. Κρεμαστινός.

Ο Ηλ. Μόσιαλος εργάζεται στο "Λόντον Σκουλ οφ Εκονόμικς" και προχτές το βράδυ έδωσε διάλεξη στα πλαίσια εκδηλώσεων της Βρετανικής Πρεσβείας. Η μετατροπή των νοσοκομείων σε ΑΕ, όπως συνέβη στα βρετανικά νοσοκομεία το 1992, θα τους επιτρέψει να λειτουργούν αυτόνομα, υποστήριξε ο Ηλ. Μόσιαλος. Να σημειωθεί ότι υπάρχει και ισχυρή τάση μέσα στο ΠΑΣΟΚ που θέλει τη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΑΕ, καθώς και την εκχώρηση του μάνατζμεντ σε ιδιώτες. Ομως η αυτονομία, όπως την περιέγραψε ο ομιλητής, είναι συνυφασμένη με τους μάνατζερ που θα έχουν σημαντικές αρμοδιότητες και θα μπορούν να αλλάξουν τη διαδικασία των προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Μ' άλλα λόγια να καταργήσουν τη μονιμότητα.

Επίσης υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί η ελευθερία στους γιατρούς να ασκούν ιδιωτική ιατρική μέσα στο σύστημα. Βέβαια, η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων προβλέπεται στο νόμο 2519/1997.

Μεταξύ των παρόντων στη διάλεξη ήταν ο υφυπουργός Υγείας Ν. Φαρμάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ