Σάββατο 5 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΒΟΛΟΥ
ΟΧΙ στη ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου

"Το θέμα της εγκατάστασης του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος, "S-300" στην Κύπρο, τείνει να οδηγήσει τις σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου στο χειρότερο επίπεδο από το 1974" τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου,σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση κορυφής Σημίτη - Κληρίδη, που κατέληξε στο να αναβληθεί επ' αόριστον η εγκατάσταση των πυραύλων.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: "Αυτοπαγιδευμένες οι δυο κυβερνήσεις Ελλάδας - Κύπρου στο "Ενιαίο Αμυντικό δόγμα" αδυνατούν να επιμεριστούν το πολιτικό κόστος, που συνεπάγεται η ματαίωση της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων"S-300" στην Κύπρο. Κάτι τέτοιο διαφάνηκε από τη σύσκεψη της Παρασκευής 27/11/98 στην Αθήνα μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου Κληρίδη, του Ελληνα πρωθυπουργού Σημίτη και της ηγεσίας των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας των δύο χωρών".

Καταλήγοντας η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τις δύο κυβερνήσεις να απαντήσουν στα ερωτήματα:

"Ποιοι δεν επιθυμούν την εγκατάσταση των ρώσικων πυραύλων στην Κύπρο; Ποιοι αποστερούν το αναφαίρετο δικαίωμα της Κύπρου να υπερασπίζεται την άμυνα της;" και κλείνει: "Το φιλειρηνικό κίνημα στηρίζει το δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού. Για Κύπρο Ενιαία - Κυρίαρχη - Ανεξάρτητη - Αποστρατιωτικοποιημένη. Για δίκαιη λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ