Σάββατο 5 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΥΛΙΔΑ - ΛΑΡΙΣΑ
Εγκατέλειψε τους πλημμυροπαθείς η πολιτεία

Ολα καλά τα είδε ο υφυπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή

Πανέτοιμος ήταν, κατά τον υφυπουργό Εσωτερικών, ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των καταστροφών που έγιναν από τις πλημμύρες στη Στυλίδα και στην περιοχή της Λάρισας, την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι των περιοχών αυτών βίωσαν στο πετσί τους την εγκατάλειψη του κράτους.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και ο Στ. Μπένος ισχυρίστηκε μιλώντας μόνο για τη Στυλίδα, ότι υπήρξε κινητοποίηση και γι' αυτό δε "θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα". Απέδωσε τις ζημιές στην πολύ ισχυρή βροχή και είπε ότι για τις αποζημιώσεις προβλέπεται άμεσο βοήθημα 200.000 δρχ. που δόθηκε σε 800 οικογένειες, ενώ ξεκίνησε απογραφή ζημιών στις οικοσκευές, για τις οποίες η αποζημίωση μπορεί να φτάσει μέχρι τα δύο εκατομμύρια δρχ. Ο υφυπουργός ισχυρίστηκε επίσης ότι στην περιοχή της Στυλίδας γίνονται μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία για όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας φτάνουν στα 15 δισ. δρχ.

Ο Ν. Γκατζής στην παρέμβασή του είπε ότι πήγε ο ίδιος στον τόπο της καταστροφής, όπου διαπίστωσε ότι οι κάτοικοι ανυπεράσπιστοι προσπαθούσαν με φτυάρια να καθαρίσουν τα σπίτια τους, ενώ η πολιτεία ήταν ανύπαρκτη. "Καμία βοήθεια και προστασία δεν υπήρξε, ενώ δε δίνεται ούτε το επίδομα των 200.000 δρχ. Και εκεί που εκτιμάται ότι οι ζημιές δεν ήταν σοβαρές δίνεται το ποσόν των 50.000 δρχ.", τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού με την πολιτική της λιτότητας για την ΟΝΕ αφήνει τις πόλεις ανυπεράσπιστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ