Σάββατο 5 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΕ ΤΗΣ ΕΣΑΚ
Ακραίο αντιδημοκρατικό μέτρο

Τον άκρατο κυβερνητικό αυταρχισμό της κυβέρνησης, που εκφράστηκε και με τη βαθιά αντιδημοκρατική πράξη της πολιτικής επιστράτευσης των τελωνειακών υπαλλήλων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΣΑΚ.Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΕ της ΕΣΑΚ, "η κυβέρνηση, αφού έστειλε στα δικαστήρια το δικαίωμα της απεργίας των τελωνειακών, αφού χρησιμοποίησε όλα τα αθέμιτα μέσα, όπως τρομοκρατία, εκβιασμούς, χωρίς να καταφέρει να κάμψει την αγωνιστικότητα των απεργών, σήμερα (σ. σ. χτες) αποφάσισε και διέταξε την απαγόρευση της απεργίας. Αποφάσισε και διέταξε την πολιτική επιστράτευση, ένα ακραίο, αντεργατικό και αντιδημοκρατικό μέτρο που θυμίζει άλλες μαύρες εποχές".

Τέλος, η ΕΕ της ΕΣΑΚ καταγγέλλει "την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή της πολιτική και καλεί τους εργαζόμενους, συσπειρωμένοι μέσα από τα συνδικάτα τους, έμπρακτα να καταδικάσουν το γεγονός αυτό και να μην επιτρέψουν να περάσει ο κυβερνητικός αυταρχισμός, αλλά και μέσα από τα μέτωπα των αγώνων τους να ανατρέψουν την πολιτική αυτή της ιεράς συμμαχίας κεφαλαίου, κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Η Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή

Τον άκρατο αυταρχισμό της κυβέρνησης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή και καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης. Να δώσουν την απάντησή τους μέσα από την ανάπτυξη των αγώνων τους στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη και τη μαζική παρουσία τους στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 το πρωί.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων

Επίσης, με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των τελωνειακών και τονίζει ότι για άλλη μια φορά προσφεύγει στα προσφιλή της μέσα για να κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων. "Δείχνει όμως, σημειώνεται στην ανακοίνωση, με τη στάση και τις αποφάσεις της, τον πανικό που την έχει καταλάβει μπροστά στην οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων και κύρια όταν αυτή βρίσκει αγωνιστική διέξοδο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ