Σάββατο 5 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
"Εχθροί της κοινωνίας" οι τελωνειακοί!

Το "σιδηρούν" φαιοπράσινο πρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αναδείχτηκε χτες με την υπογραφή της ειλημμένης από προχτές το βράδυ απόφασής της, να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των τελωνειακών υπαλλήλων. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ανακοινώνοντας αυτός την κυβερνητική απόφαση, επικαλέστηκε λόγους "εθνικής ασφάλειας"!

Η επιχειρηματολογία που ανέπτυξε ο Γ. Παπαντωνίου, προκειμένου να δικαιολογήσει την ακραία μορφή καταστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων, στηρίζεται στο σχήμα της "καλής κυβέρνησης", που εξάντλησε όλα τα μέσα διαλόγου ...και των "κακών" τελωνειακών υπαλλήλων, οι οποίοι στρέφονται κατά του "κοινωνικού συνόλου"!

Κατά τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, "η κυβέρνηση αποφάσισε την πολιτική επιστράτευση των τελωνειακών υπαλλήλων με απόφαση που υπέγραψε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός και ο ίδιος", με την οποία "υποχρεώνονται οι τελωνειακοί υπάλληλοι να προσέλθουν στους τόπους εργασίας και να διεκπεραιώσουν το έργο εκτελωνισμού των καυσίμων".

Σε μία προσπάθεια να απομονώσει τους τελωνειακούς από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους επέρριψε την ευθύνη για το γεγονός ότι "... η απεργία έχει προκαλέσει ζημιές στην εθνική οικονομία, προβλήματα στη λειτουργία της αγοράς και στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων και των Ελληνίδων...".

Αλλά οι τελωνειακοί είναι "μαύρα πρόβατα" και σε σχέση με τους υπόλοιπους δημόσιους υπάλληλους, καθώς "...ενώ το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους, θα ήταν παράλογο να εξαιρεθεί μία συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων". Και αυτό, γιατί "...η κυβέρνηση θα έπρεπε να παραβεί κανόνες δικαιοσύνης, ισοτιμίας και ισονομίας"!

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι "όλοι αντιλαμβάνονται τους λόγους, μείζονες λόγους εθνικής ασφάλειας που επιβάλλουν αυτή την απόφαση...".

Αλλά και οι δεσμεύσεις - σε προφορικό επίπεδο λίγα εικοσιτετράωρα πριν - που είχε αναλάβει η κυβέρνηση προς τους εφοριακούς, για το ασφαλιστικό τους ταμείο, αμφισβητούνται από τον υπουργό, καθώς ο τελευταίος σε πολύ γενικό και αόριστο τόνο δήλωσε ότι "η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις λύσεις που επιβάλλονται για την ομαλή λειτουργία του νομοσχεδίου".

Δ. Ρέππας: Για το συμφέρον τους...

Η προαναγγελία της επιστράτευσης των τελωνειακών υπαλλήλων είχε γίνει λίγο πριν διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο Δ. Ρέππας, παρουσιάζοντας τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κυβερνητικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ,που έγινε χτες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, δήλωσε ότι η κυβέρνηση "θα προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα", εφόσον οι τελωνειακοί δε "συμμορφωθούν" με τη δικαστική απόφαση.

Σε μια επίδειξη κρατικής πυγμής, επανέλαβε πολλές φορές ότι "η κυβέρνηση δεν είναι ανίσχυρη" και πως θα κάνει χρήση της ισχύος της... Σημείωσε ότι η λήψη της απόφασης της επιστράτευσης θα γινόταν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.Τέλος, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση ενεργεί υπέρ του συμφέροντος των τελωνειακών (!), αλλά εκείνοι "διεκδικούν κάτι περισσότερο απ' ό,τι δικαιούνται"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ