Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΧΙΟΥ
Αγώνας για ανθρώπινη περίθαλψη

Συγκέντρωση έξω από τον Οίκο Ναύτου στη Χίο πραγματοποίησαν προχτές οι συνταξιούχοι και εν ενεργεία ναυτεργάτες μαζί με τις οικογένειές τους, μετά από κάλεσμα των συνταξιουχικών σωματείων ΝΑΤ Χίου,προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην ανθρώπινη περίθαλψη, που καταπατείται βάναυσα. Τα σωματεία, συνεχίζοντας τον αγώνα τους, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν την κατάληψη ζωτικών κόμβων της πόλης.

"Καταγγέλλουμε - τονίζεται στο ψήφισμα της συγκέντρωσης - τον υπουργό και τον πρόεδρο του ΟΝ διότι από τον Οκτώβρη του 1995, οι χρηματοδοτήσεις προς τον ΟΝ Χίου ήταν και εξακολουθούν να είναι ανεπαρκείς, τελευταία δε, κάτω από το μισό των αναγκών, με αποτέλεσμα τα τεράστια χρέη προς τρίτους και προς τους ασφαλισμένους για εξωνοσοκομειακές δαπάνες. Υπάρχουν τεράστιες οφειλές προς το Νομαρχιακό Νοσοκομείο. Δεκαοχτώ μηνών οφειλές για υπηρεσίες προς τις δυο κλινικές και δεκαοχτώ μηνών οφειλές στους συμβασιούχους ιατρούς!".

Οι ασφαλισμένοι του ΟΝ απαιτούν τη στελέχωση των ιατρείων και άμεση υπογραφή συμβάσεων με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου και του ακτινολογικού μηχανήματος. Εγκαιρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΟΝ Χίου για να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του. Αύξηση των συντάξεων για ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση. Βελτίωση των υπηρεσιών και ποιοτική αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ