Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο εδώλιο για το "ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ"

Στο "σκαμνί" του Πρωτοδικείου Πειραιά θα καθίσουν στις 30 Ιούνη του 1999 οι ένοχοι για το τραγικό ναυάγιο του σάπιου φορτηγού πλοίου "ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ",το οποίο, πριν από 4 χρόνια, βούλιαξε στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού "καταπίνοντας" 24 ναυτεργάτες. Πρόκειται για τους πλοιοκτήτες Μάριο, Ιωάννη και Αντώνη Ηλιόπουλο,τον τότε πρόεδρο και σημερινό μεγαλομέτοχο της διοίκησης της ιδιωτικής εταιρίας "Ελληνικός Νηογνώμονας ΑΕ",Τριαντάφυλλο Λυσιμάχου,και τον γενικό τεχνικό διευθυντή του ΕΝ, Διονύση Μελισσηνό.

Πλοιοκτήτες και "Ελληνικός Νηογνώμονας" κατηγορούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια.Να σημειωθεί ότι η 6η τακτική ανακρίτρια, κ. Τσιριμόκου,που διενήργησε και τη διαδικασία της ανάκρισης, άφησε ελεύθερους τον Αντώνη Ηλιόπουλο και τον Δ. Μελισσηνό με περιοριστικούς όρους, καθώς ο καθένας κατέβαλε εγγύηση 500 χιλιάδων δραχμών.

Το "ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ" βούλιαξε αύτανδρο στις 3 Σεπτέμβρη του 1994 στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού,επειδή άνοιξαν οι σάπιες λαμαρίνες του! Και όμως, στα συρτάρια του είχε τα πιστοποιητικά αξιοπλοϊας που του είχε εκδώσει ο "Ελληνικός Νηογνώμονας"! Το πλοίο μέχρι το Μάη του 1994 ανήκε στο "Γαλλικό Νηογνώμονα".Ο εν λόγω Νηογνώμονας έσβησε το πλοίο από τους καταλόγους του, επειδή οι πλοιοκτήτες αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις εκτεταμένες επισκευές Τους πλοιοκτήτες ανέλαβε να... διευκολύνει ο "Ελληνικός Νηογνώμονας", σπεύδοντας να εκδώσει πιστοποιητικά αξιοπλοϊας στο πλοίο και να παρατείνει το χρόνο εκτέλεσης των επισκευών μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη 1994. Ομως, το πλοίο βούλιαξε 27 μέρες πριν, δηλαδή στις 3 Σεπτέμβρη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ