Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οδηγούν τη ΛΑΡΚΟ στην καταστροφή!

Τη δραστική μείωση της παραγωγής και την περιοδική διαθεσιμότητα όλου του προσωπικού αποφάσισε η διοίκηση της εταιρίας. Με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ του σωματείου προχωρά σε μέτρα συντονισμού και αντίστασης

ΛΑΜΙΑ (Του ανταποκριτή μας).-

Μία ακόμα επιχείρηση στρατηγικής σημασίας, η ΛΑΡΚΟ,θυσιάζεται από την κυβέρνηση στο βωμό των συμφερόντων των ευρωπαϊκών και αμερικάνικων πολυεθνικών.

Στην προχτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, με πρόσχημα την επιδείνωση της τιμής πώλησης του νικελίου, αποφασίστηκαν μια σειρά μέτρα που δε λύνουν το πρόβλημα αλλά, σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου, "μειώνουν τις ζημιές". Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αποχώρησαν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τα μέτρα αυτά είναι: Μείωση παραγωγής, με τη διακοπή της λειτουργίας δύο ηλεκτροκάμινων από τους 5 και μιας περιστροφικής, στους 1.000 τόνους ημερησίως από 1.300 - 1.500. Περιοδική διαθεσιμότητα όλου του προσωπικού, κατά 1/4 ανά τρίμηνο, από 1/1/99 μέχρι 30/12/99. Μείωση της παραγωγής και στα μεταλλεία.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις συνεδρίασε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου της Λάρυμνας και αποφάσισε ομόφωνα να αντιδράσει και να καταγγείλει την κυβέρνηση και τη διοίκηση. Για την αποτροπή των παραπάνω μέτρων το σωματείο καλεί: Κοινή σύσκεψη σωματείων της ΛΑΡΚΟ αύριο Σάββατο στις 11πμ στα γραφεία του. Κοινή συνεδρίαση όλων των Εργατικών Κέντρων της περιφέρειας, της ΠΟΕΜ και της ΓΣΕΕ, για την Κυριακή 20/12, στις 11πμ, στη λέσχη. Πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης στις 22/12 με την παράλληλη πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας ανά βάρδια, με εισήγηση για 24ωρη απεργία στις 28 ή 29/12 και αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στα διόδια Σχηματαρίου. Στα μέσα Γενάρη κήρυξη 24ωρης απεργίας, συλλαλητήριο και πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ενημερωτικές περιοδείες και ομιλίες σε όλη την περιοχή και στις πρωτεύουσες των νομών.

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ τονίζεται: "Τούτη τη στιγμή γίνεται όσο ποτέ επίκαιρη η πρόταση του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων για δημόσια ΛΑΡΚΟ και δημιουργία Εθνικού Φορέα Εκμετάλλευσης σιδηρονικελιούχων κοιτασμάτων, με ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό που χρειάζεται η επιχείρηση. Η υλοποίηση αυτής της πρότασης αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους. Αλλιώς η καταστροφή της ΛΑΡΚΟ είναι δεδομένη. Γιατί η κυβέρνηση, υπηρετώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δημιουργεί νέα δεινά στο λαό και στη χώρα μας, προς όφελος των πολυεθνικών και της πλουτοκρατίας".

Τέλος, η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό του νομού να αντιδράσουν αγωνιστικά ενάντια στη συγκεκριμένη εξέλιξη, αλλά και στη συνολική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και οι κάθε λογής υποστηρικτές του μονόδρομου της ΟΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ