Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν στον "Καταναλωτή"

Ακούραστα συνεχίζουν τον αγώνα τους οι υπάλληλοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ "Καταναλωτής" που έκλεισε τον περασμένο Σεπτέμβρη, απολύοντας κάποιους εργαζόμενους και θέτοντας σε διαθεσιμότητα κάποιους άλλους. Πολλά από τα καταστήματα της αλυσίδας πουλήθηκαν στον επιχειρηματία Γαληνό και δύο απ' αυτά ήδη λειτουργούν.

Οι εργαζόμενοι καθημερινά βρίσκονται έξω από τα καταστήματα, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους καταναλωτές και καλώντας τους να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους από τον Γαληνό, ο οποίος όμως αρνείται οποιαδήποτε υποχρέωση, απειλώντας μάλιστα με μηνύσεις!

Δέκτες του εμπαιγμού και του Δήμου Αθηναίων έγιναν οι εργαζόμενοι. Ετσι, ενώ την περασμένη Δευτέρα και μετά από τις έντονες πιέσεις τους, ο Δήμος αναγκάστηκε να σφραγίσει το κατάστημα των Αμπελοκήπων, το οποίο δε διέθετε τη σχετική άδεια, την επόμενη μέρα οι προϊστάμενοι του καταστήματος έσπασαν το λουκέτο και λειτούργησαν κανονικά το κατάστημα. Οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν ξανά στον Δήμο και παραπέμφθηκαν στην Αστυνομία, αυτή με τη σειρά της συνέλαβε τη Διευθύντρια, αλλά παρ' όλα αυτά το κατάστημα εξακολουθεί να λειτουργεί!

Χτες, το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα της Κυψέλης, ενώ για τις επόμενες μέρες προγραμματίζουν ανάλογες συγκεντρώσεις στα δύο καταστήματα της Καλλιθέας που είναι έτοιμα να λειτουργήσουν. Να σημειωθεί ότι στους εργαζόμενους οφείλονται τα δεδουλευμένα του Σεπτέμβρη, αλλά και των επόμενων μηνών έως σήμερα, διάστημα κατά το οποίο βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ