Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διάβημα για το λιμάνι

Με το αίτημα να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο - "έκτρωμα", με το οποίο τα δυο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας - του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης - μετατρέπονται σε ανώνυμες εταιρίες, αντιπροσωπεία από τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" μαζί με τον δήμαρχο Περάματος Γ. Πατσιλινάκο,τον αντιδήμαρχο Κερατσινιού και τον νομαρχιακό σύμβουλο της ΝΑΣ Γ. Λαγωνίκα,επισκέφτηκε χτες το μεσημέρι τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Σ. Σουμάκη.Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία δήλωσε την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Καταγγέλθηκε ότι με το νομοσχέδιο μετατροπής των λιμανιών σε ΑΕ η κυβέρνηση ανατρέπει τη δομή και τη λειτουργία του λιμανιού, με στόχο να καταργήσει τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις των εργαζομένων, συρρικνώνοντας ταυτόχρονα τις θέσεις εργασίας. Η αντιπροσωπεία σημείωσε επίσης τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών στη σύνδεση του νησιωτικού συμπλέγματος με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Από την πλευρά του ο υπουργός δήλωσε για μια ακόμα φορά ότι η θέση της κυβέρνησης είναι δεδομένη και ότι η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών θα πετύχει την "καλύτερη" λειτουργία τους, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι με τη μερική απασχόληση θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας!

  • Σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας για να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει νέες αποφάσεις για κινητοποιήσεις ενάντια στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ