Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Λιμάνι "μαύρης εργασίας" ο Πειραιάς!

Η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών έπιασε δουλιά και αποκάλυψε ήδη ένα πλήθος παρανομιών σε όλη την έκταση του Λιμανιού

Εφοπλιστές και υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχουν μετατρέψει τον Πειραιά, από την Ακτή Ξαβέρη που δένουν τα κρουαζιερόπλοια μέχρι το Πέραμα, σε λιμάνι ασυδοσίας και της "μαύρης εργασίας". Η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών,μετά από ελέγχους, έχει συντάξει έναν κατάλογο από 28 πλοία, στα οποία διαπίστωσε: Ελλειψη κατάστασης ναυτολόγησης, που σημαίνει ότι οι ναυτεργάτες είναι ανασφάλιστοι. Κατάφωρη παραβίαση συλλογικών συμβάσεων. Ελλείψεις σε οργανικές συνθέσεις. Εργασία συνταξιούχων και εκτέλεση σοβαρών επισκευαστικών εργασιών από ναυτεργάτες!

Σήμερα στις 10 το πρωί η Επιτροπή καλεί τους ναυτεργάτες να συγκεντρωθούν στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας,όπου και θα καταθέσει τον κατάλογο των πλοίων, απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της νομοθεσίας.

Στα 9 τουριστικά πλοία που βρίσκονται δεμένα στην Ακτή Ξαβέρη, στα οποία εκτελούνται επισκευαστικές εργασίες ή εργασίες συντήρησης, διαπιστώθηκε ότι επικρατεί χάος. Απασχολούνται συνταξιούχοι, δεν υπάρχουν συμβάσεις ναυτολόγησης, δεν υπάρχουν μηχανικοί στα πλοία παρά μόνο κατώτερο πλήρωμα μηχανής!

Οι έλεγχοι συνεχίστηκαν από τις 11 του μήνα μέχρι και προχτές Τετάρτη στο λιμάνι του Πειραιά όπου βρίσκονται τα πλοία της ακτοπλοϊας, των πορθμειακών γραμμών και τα τουριστικά εσωτερικών γραμμών που εκτελούν εργασίες συντήρησης στα πλαίσια της ετήσιας επιθεώρησης. Ο αριθμός των ανασφάλιστων ναυτεργατών που εργάζονται στα πλοία αυτά είναι ανεξακρίβωτος! Το μεροκάματο που δίνεται κυμαίνεται στις 8 χιλιάδες, ενώ στα περισσότερα οι φύλακες (βατσιμάνηδες) είναι συνταξιούχοι!

Χτες η Επιτροπή και εκπρόσωποι του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά διενήργησαν ελέγχους σε 5 από τα πλοία που επισκευάζονται στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας,για να διαπιστώσουν ότι εκτός των άλλων 17 ναυτεργάτες που αποτελούσαν τμήμα του πληρώματος στο πλοίο ΡΟΔΑΝΘΗ του Αγούδημου,τώρα αποτελούν ...εργαζόμενους μιας επισκευαστικής εταιρίας ΙΚΑΡΙΑ ΑΕ,που είναι "μαϊμού", καθώς δεν είναι καταγραμμένη στον κατάλογο των αναγνωρισμένων συνεργείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ