Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κίνδυνος για την Παρολυμπιάδα του 2004

Κινητοποίηση της Πανελλήνιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων και συγκέντρωση χτες στη ΓΓΑ

Συγκέντρωση στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού πραγματοποίησαν χτες μέλη της Πανελλήνιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Κινητικά Ανάπηρων (ΠΑΟΚΑ) διαμαρτυρόμενοι, επειδή η ομοσπονδία ΠΑΟΜ - ΑΜΕΑ παρέκαμψε την επίσημη Ελληνική Εθνική Επιτροπή Ειδικού Αθλητισμού (ΕΕΕΕΑ), με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Παρολυμπιάδα του 2004, αλλά και όλες οι αντίστοιχες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα.

Οπως επισημαίνει η ΠΑΟΚΑ σε σχετικό υπόμνημα που παρέδωσε στον υφυπουργό Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα, η Διεθνής Παρολυμπιακή Επιτροπή (ΙΡC) - υπεύθυνη για τη διοργάνωση της Παρολυμπιάδας για ΑΜΕΑ - "πάγωσε" κάθε διοργάνωση στην Ελλάδα, καθώς και την ανάθεση της Παρολυμπιάδας του 2004, διότι δεν υπήρξε αξιόπιστη εκπροσώπηση της χώρας μας.

Η ΠΑΟΚΑ τονίζει επίσης πως, παρόλο, που στην υπουργική απόφαση για τον αθλητισμό των ΑΜΕΑ προβλέπεται η δημιουργία της ΕΕΕΕΑ, και ενώ η Διεθνής Επιτροπή αναγνωρίζει ως Παρολυμπιακές Επιτροπές μόνο εκείνες που ορίζουν οι εθνικές κυβερνήσεις, η ΠΑΟΜ - ΑΜΕΑ καταχράστηκε τις αρμοδιότητες της Εθνικής Επιτροπής. Αποτέλεσμα αυτής της κατάχρησης ήταν, ακόμα και όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε να περιέλθει η εκπροσώπηση στην αρμόδια ΕΕΕΕΑ, ο πρόεδρος της ΙΡC να "παγώσει" κάθε αθλητική δραστηριότητα στην Ελλάδα με την αιτιολογία ότι "άλλες απόψεις εκφράζει ο υπουργός Πολιτισμού, άλλες ο υφυπουργός Αθλητισμού, άλλες η ΠΑΟΜ - ΑΜΕΑ και άλλες η ΕΕΕΕΑ".

Ως εκ τούτου, η ΠΑΟΚΑ ζήτησε από τον υφυπουργό Αθλητισμού να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να περιέλθει στο νόμιμο φορέα - ΕΕΕΕΑ - η εκπροσώπηση της ΙΡC και να γίνει ο καταλογισμός των ευθυνών στην ΠΑΟΜ - ΑΜΕΑ, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα ενήργησε αντιαθλητικά και αντεθνικά. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και εξέφρασε τη συμπαράστασή του ΚΚΕ, ο βουλευτής Σταύρος Παναγιώτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ