Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΤΣ
Προς ελληνικό εμφύλιο

Πανιώνιος και Απόλλωνας πέρασαν στους "16" και αν προκριθούν στους "8" θα βρεθούν αντιμέτωποι. Αποκλείστηκαν Ηράκλειο και Παπάγου

Καλύτερα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς τα πήγαν οι ελληνικές ομάδες στο Κύπελλο Κόρατς. Από τις τέσσερις προκρίθηκαν οι δύο, ενώ οι άλλες δύο έμειναν με το παράπονο ότι μπορούσαν να τα καταφέρουν.

Ο Πανιώνιος

Η Ρέτζιο Εμίλια δεν ήταν Λάτσιο κι ο Πανιώνιος φρόντισε να δείξει στους Ιταλούς, πως στο μπάσκετ δεν παίζεται. Με το καλησπέρα προηγήθηκε 16 - 0, διώχνοντας το άγχος κι επιβάλλοντας τους δικούς του κανόνες για τη συνέχεια. Με κορυφαίο τον Αμερικανό Σιμς πήρε τη νίκη με 81 - 58, ανατρέποντας το 69 - 79 του πρώτου αγώνα. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τη γιουγκοσλαβική Ραντνίτσκι (13 και 20 του Γενάρη) κι αν όλα πάνε καλά στην προημιτελική φάση είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα. Τους πόντους του Πανιωνίου σημείωσαν οι: Κούπερ 12, Σιμς 25, Μίχαλος 2, Καμαριώτης 3, Κικίλιας 8, Σταυρακόπουλος 2, Κάζολι 3, Γέλιτς 14, Καράγκουτης 12.

Ο Απόλλωνας Π.

Ο Απόλλωνας Πάτρας αυτή τη φορά απέφυγε την ισοπαλία. Το παιχνίδι με τη Μακάμπι στο Ρισόν είναι αλήθεια ότι πήγαινε στην παράταση, αλλά ο Νίκος Βετούλας είχε διαφορετική άποψη. Το σκορ ήταν ισόπαλο 78 - 78 κι οι ισραηλινοί είχαν την τελευταία επίθεση. Ο Βετούλας έκλεψε την μπάλα από τον απρόσεκτο Ουάιτ, χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη με 80 - 78 και την πρόκριση στις 16 ομάδες της διοργάνωσης. Ο Απόλλωνας προηγήθηκε 54 - 39 στο ημίχρονο κι είχε κορυφαίο τον Γκιμπέρτ με 20 πόντους. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τη γαλλική Ντιζόν κι αν προκριθεί θα βρει στο δρόμο του το νικητή της συνάντησης του Πανιωνίου. Τους πόντους του Απόλλωνα σημείωσαν οι Αθανασόπουλος 19, Βετούλας 15, Μολφέτας 14, Γκιμπέρτ 20, Χατζόπουλος 1, Γεωργικόπουλος 13, Αργυρόπουλος 8.

Το Ηράκλειο

Για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα Ηράκλειο και Αρσεναλ Τούλα αναδείχτηκαν ισόπαλοι. Το 69 - 69 του Ηρακλείου διαδέχτηκε το 82 - 82 της Τούλα, όμως στην παράταση οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν τον παράγοντα έδρα και πήραν την πρόκριση με 94 - 87. Τους πόντους του Ηρακλείου σημείωσαν οι: Φορτέ 11, Κάρτερ 13, Χαρίσης 4, Πετρόπουλος 20, Χάρβεϊ 18, Μυριούνης 22, ενώ αγωνίστηκαν και οι Κουκλάκης, Καλόγηρος, Χαλκιαδάκης.

Ο Παπάγου

Ο Παπάγου επέστρεψε από τη Λιθουανία με την ικανοποίηση ότι κέρδισε τον Αντονι Πελ. Ο Αμερικανός στην παρθενική του εμφάνιση σημείωσε 24 πόντους, συγκέντρωσε 11 ριμπάουντ και γενικά έδειξε ότι θα είναι πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Τ. Κορωναίου. Πάντως οι επιδόσεις του δεν ήταν αρκετές για να χαρίσουν την πρόκριση στην ομάδα του. Η Σιουαλάι νίκησε με 80 - 64, ανατρέποντας το 67 - 74 του πρώτου αγώνα. Τους πόντους του Παπάγου σημείωσαν οι: Κανταρτζής 10, Μποσγανάς 13, Πελ 24, Διαμαντόπουλος 7, Αριγκμπάμπου 8, Ζουρμπένκο 2, ενώ αγωνίστηκαν και οι Πανώριος, Παύλου, Χαρίσης.

  • Αποκλείστηκαν και οι δύο ελληνικές ομάδες από το Κύπελλο Ρονκέτι. Η Ακαδημία ηττήθηκε από τη Σοτρόν με 70 - 75, ο Σπόρτιγκ στη Γαλλία από την Προβάνς με 32 - 72. Για την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη Γιουγκοσλαβία από τη Χέμοφαρν με 61 - 96.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ