Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Υπό διωγμό το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Κατεβάζουν τα ρολά οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων που δεν έχουν πάρει ακόμα τις επιχορηγήσεις του 1997!

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ώρα μηδέν. Από αυτό το Σάββατο οι Ενώσεις (ΕΠΣ) όλης της χώρας κατεβάζουν... τα ρολά. Υλοποιώντας απόφαση των δύο πρόσφατων ΓΣ διακόπτουν τα πρωταθλήματα αντιδρώντας έτσι στην αναλγησία της κυβέρνησης που ενδιαφέρεται μόνο για τον αθλητισμό βιτρίνας. Την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματίες καρπώνονται δισ. και στις εταιρίες δίνεται απλόχερα πακτωλός χρημάτων, ο οικονομικός βραχνάς "πνίγει" τις ΕΠΣ.

Μιλώντας στο "Ρ" ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά, Παν. Σαλπέας, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό διωγμό. Οι 51 ΕΠΣ στη χώρα διαθέτουν 3.880 σωματεία, περισσότερους από 400.000 αθλητές και δίνουν κάθε βδομάδα περίπου 2.500 αγώνες. Από την πολιτεία για όλα αυτά δίνεται περίπου 1 δισ. δρχ. το χρόνο, δηλαδή ψίχουλα. Ούτε τα κέρδη μιας βδομάδας από το ΠΡΟΠΟ. Αποτέλεσμα είναι καθημερινά η κατάσταση των Ενώσεων να χειροτερεύει και να μην μπορούν πλέον να καλύψουν ούτε τις λειτουργικές τους ανάγκες".

Η πολιτεία πλειοδοτεί σε λόγια και υποσχέσεις, προσθέτοντας τώρα το όραμα του 2004, αλλά στην πράξη... σφίγγει τη θηλιά. Οχι μόνο δεν έχει καταβάλει ακόμα τις επιχορηγήσεις '97 και '98, αλλά θέλει όταν το πράξει να είναι μειωμένες. Συγκριτικά με περασμένες περιόδους η ενίσχυση των ΕΠΣ έχει "πέσει" κατά 30%. Αν σ' αυτό υπολογιστεί ο πληθωρισμός, κατανοεί κανείς τη μαύρη πραγματικότητα.

Οι ΕΠΣ περίμεναν πολύ, αλλά διαπίστωσαν ότι η πολιτεία αδιαφορεί. Πλέον δε ζητούν αλλά απαιτούν οι υπεύθυνοι ν' ανταποκριθούν στην αποστολή τους. Να "σκύψουν" πάνω στα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και να τα λύσουν. Μετά από πολλές αναποτελεσματικές προσπάθειες, μ' ευθύνη και της ΕΠΟ, για ν' αρχίσει διάλογος με τον υφυπουργό Αθλητισμού Α. Φούρα την Τρίτη έχει καθοριστεί συνάντηση. Αν ο καθ' ύλην αρμόδιος δε δώσει πειστικές απαντήσεις, τότε οι ΕΠΣ δηλώνουν αποφασισμένες να μην ξαναρχίσουν τις διοργανώσεις, μέχρι να δοθεί λύση.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ