Τρίτη 29 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ
η απάντηση στην κυβερνητική επίθεση

Η κυβερνητική προπαγάνδα μεθοδεύει αποπροσανατολισμό, συκοφάντηση, διάσπαση, τρομοκρατία, ιδεολογική πίεση και άλλες μορφές χτυπήματος του πανεκπαιδευτικού κινήματος για την κατάργηση του αντιδραστικού νόμου

Σε ετοιμότητα για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και μέσα στις γιορτές είναι οι μαθητές, που θεωρούν αποπροσανατολιστικές τις ψευτορυθμίσεις για τη Β Λυκείου, τις οποίες η κυβέρνηση παρουσίασε ως χριστουγεννιάτικο μποναμά, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης των μαθητικών αγώνων. Μετά τα κάλαντα που έψαλαν στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, εκπρόσωποι των μαθητών απάντησαν χτες και στον οχετό των συκοφαντιών του υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου, υπογραμμίζοντας ότι οι δηλώσεις του εκφράζουν την προσήλωση της κυβέρνησης στα αυταρχικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Ηδη οι μαθητές, μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε 50 πόλεις της χώρας, προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις μαζικές συνελεύσεις τους με το άνοιγμα των σχολείων και το νέο αγωνιστικό ραντεβού τους στις 15.1.1999.

Η ΟΛΜΕ διοργανώνει στις 5.1.1999 ευρεία σύσκεψη - συζήτηση για την Παιδεία και καλεί σε συμμετοχή όλους τους φορείς της εκπαίδευσης και του ευρύτερου εργατικού μαζικού κινήματος.


ΣΕΛ.  2,    3,    18   -   19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ