Τρίτη 29 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ετοιμάζονται χιλιάδες ρουσφέτια

Χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δημόσιο προγραμματίζει για τους πρώτους μήνες του 1999 η κυβέρνηση Σημίτη, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στις αυξημένες ψηφοθηρικές ανάγκες ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ηδη, το ΑΣΕΠ ετοιμάζει τις προκηρύξεις για τρεις διαγωνισμούς που αφορούν στην πρόσληψη περίπου 2.300 ατόμων σε διάφορους φορείς του δημοσίου, πάντα με το αδιαφανές και ανεξέλεγκτο σύστημα των λεγόμενων "μορίων".

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά την πλήρωση περίπου 1.300 θέσεων όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης σε φορείς των υπουργείων Υγείας Πρόνοιας, Αμυνας, Πολιτισμού, Δικαιοσύνης και Τράπεζας της Ελλάδας. Η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο Γενάρη. Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά την πλήρωση 898 θέσεων τακτικού προσωπικού σε υπηρεσίες του ΓΕΣ, του ΓΕΑ και του ΓΕΝ και αναμένεται να προκηρυχτεί το Φλεβάρη. Ο τρίτος διαγωνισμός αφορά την πρόσληψη 120 ειδικών επιστημόνων σε διάφορες υπηρεσίες. Εκτός από τους παραπάνω διαγωνισμούς αναμένονται να προκηρυχτούν και άλλοι από μεμονωμένους φορείς, κυρίως στις ΔΕΚΟ και τους ΟΤΑ, ενώ δεκάδες χιλιάδες θα είναι και οι ωρομίσθιοι και εποχικοί. Ηδη, ο ΟΠΑΠ δέχεται αιτήσεις προκειμένου να προσλάβει 333 άτομα για να καλύψει τις ανάγκες του σε έκτακτο προσωπικό με σύμβαση εργασίας μιας ημέρας, με 4 ή 5 ημερομίσθια εβδομαδιαίως και για ένα χρόνο. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 5 Γενάρη στα γραφεία του Οργανισμού, Πειραιώς 44 και Κολωνού 2.

Παράλληλα, αναμένονται οι τελικοί πίνακες κατάταξης για σειρά διαγωνισμών που έχουν γίνει το 1998, μέσω των οποίων διορίζονται στο δημόσιο περισσότεροι από κάθε άλλη χρόνια μετά την εφαρμογή του "νόμου Πεπονή"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ