Τρίτη 29 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μήνυσε και τον Κεδίκογλου

Δικομανείς δεν είναι όλοι οι Ελληνες, όπως συνήθως λέγεται για να δικαιολογηθεί η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαλεύκανση των υποθέσεων από δικαστικής πλευράς. Δικομανή είναι λίγα μόνο άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σημίτη, λόγω ίσως και της δικηγορικής του ιδιότητας, τω όντι "δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του" και στέλνει διαρκώς στα δικαστήρια όποιον τολμήσει να διαφωνήσει με τις απόψεις του, όποιον δεν του απαντήσει, δηλαδή, "πετάει" στην ερώτηση: "Πετάει ο γάιδαρος;".

Τελευταίος στόχος του Ε. Γιαννόπουλου είναι ο συνάδελφος του, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Β. Κεδίκογλου.Η μήνυση κατατέθηκε χτες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μέσω του συνηγόρου του Αναστ. Δημητρούκα, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Ο λόγος; "Για ό,τι συκοφαντικό και υβριστικό" είπε σε βάρος του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, "συμπαρατασσόμενος με τον Θ. Κατριβάνο". Ο κ. Γιαννόπουλος χαρακτηρίζει στη μήνυσή του "υβριστή" και "συκοφάντη" τον κ. Κεδίκογλου, επειδή και αυτός αμφισβήτησε την "αντιστασιακή του δράση" και κάνει λόγο για "βρώμικη συμπεριφορά"... Ταυτόχρονα για το θέμα αυτό, ο υπουργός έσπευσε να σημειώσει ότι "την ίδια τύχη θα έχει και όποιος θίξει την αντιστασιακή ιδιότητά μου".

Η νέα μήνυση Γιαννόπουλου μελετάται από εισαγγελέα, προκειμένου να αποφασιστεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την άσκηση ποινικής δίωξης. Στην περίπτωση αυτή θα ζητηθεί προηγουμένως από τη Βουλή η άρση της βουλευτικής ασυλίας του Βασ. Κεδίκογλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ