Τρίτη 5 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Εξαρση ταραχών και βίας

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Αιματηρός ο απολογισμός των ταραχών και του περασμένου Σαββατοκύριακου. Τουλάχιστον εννιά άτομα έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια επεισοδίων στην επαρχία Ασέχ και άλλα δύο από επεισόδια στο Ανατολικό Τιμόρ.

Στο Ασέχ, οι ταραχές ξέσπασαν μετά την έφοδο στρατιωτών σε αρκετά κτίρια, όπου πιστευόταν πως κρύβονταν αντάρτες που μάχονται υπέρ της ανεξαρτησίας της παραπάνω επαρχίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οργισμένοι κάτοικοι της περιοχής επιτέθηκαν σε στρατιώτες των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι ανταπάντησαν με ρίψη πυρών... Σε άλλη ταραγμένη περιοχή της Ινδονησίας, στην πρώην πορτογαλική αποικία του Ανατολικού Τιμόρ, οι συμπλοκές μεταξύ ανταρτών που μάχονται για την ανεξαρτησία της περιοχής και στρατιωτών άφησαν πίσω τους δύο νεκρούς. Επίκεντρο αυτών των ταραχών ήταν η πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιμόρ, Ντίλι, όταν ένα φυλάκιο δυνάμεων ασφαλείας καταλήφθηκε από ένοπλους πολίτες.

Ταραχές αναφέρθηκαν στη Σουραμπάγια, στη διάρκεια των προσπαθειών που κατέβαλαν αστυνομικές δυνάμεις για να ανακαλύψουν τους δράστες οι οποίοι πυρπόλησαν αστυνομικό τμήμα το περασμένο Σάββατο. Τουλάχιστον 15 άτομα συνελήφθησαν.

  • Μια κατολίσθηση κόστισε τη ζωή τουλάχιστον εννέα παράνομων χρυσοθηρών και έθαψε ζωντανούς ακόμη 30 στη Δυτική Ιάβα, ενώ σε άλλες έξι επαρχίες της Ινδονησίας, που επλήγησαν από πλημμύρες, έχασαν τη ζωή τους πάνω από οκτώ άνθρωποι. Οι πλημμύρες σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή και έπληξαν κυρίως το Βόρειο και το Νότιο Σουλαουέζι, όπου έχει διακοπεί η επικοινωνία της πρωτεύουσας Ουζουνγκπαντάνγκ με την περιφέρεια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ