Τρίτη 5 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Οικονομική αβεβαιότητα

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. -

Σε τι ποντάρει η κυβέρνηση της Ινδίας, προκειμένου η οικονομία να "συνέλθει" από τηνκατάσταση ύφεσης, στην οποία περιήλθε το 1998; Δύο πράγματα, είπε χτες ο υπουργός Οικονομικών, αμφότερα "εκτός κάθε πρόβλεψης και ελέγχου". Τον... καιρό (!) και το διεθνές περιβάλλον.

Το προϋπολογιστικό έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο, δήλωσε χτες ο Γιασουάντ Σίνχα, ενδέχεται να φτάσει την 31η Μαρτίου, όταν θα υπολογιστεί τελεσίδικα, το 5,6%, ίσως μάλιστα υπερβεί και το 6%. Αλλά τούτο δεν αποτελεί "αιτία ανησυχίας".

Το μέγα ζήτημα για την ακόμη αγροτική κατά βάση Ινδική οικονομία είναι πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα την περίοδο των βροχών. Το περασμένο καλοκαίρι, οι πλημμύρες προκάλεσαν τρομακτικές καταστροφές.

Οι εξαγωγές "χρειάζεται να τονωθούν", είπε ο ίδιος. Αλλά αυτό εξαρτάται από την πορεία και των οικονομιών της περιφέρειας: "η συγκυρία είναι υφεσιακή επί 13 μήνες. Λογικά πρέπει να αναστραφεί".

Οι "ελπίδες", που εξέφρασε ο υπουργός απευθύνονται στους αγρότες, πολλοί από τους οποίους είχαν μια περίπου "καταστροφική" χρονιά, και η έλλειψη επαρκούς αντιμετώπισης των ζημιών από την κυβέρνηση τους δυσαρέστησε. Γεγονός που εκφράστηκε στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ακούγονται μάλιστα ψίθυροι περί πρόωρων εκλογών. Αλλά η κυβέρνηση των Ινδουιστών - Εθνικιστών "δεν έχει" καμία τέτοια προοπτική στον ορίζοντά της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ