Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιερωμένη στους δημοσιογράφους

Το θέατρο "Εμπρός" και οι Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού,σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ αφιερώνουν την αυριανή παράσταση του "Γυάλινου Κόσμου" τουΤένεσι Ουίλιαμς στους δημοσιογράφους, θέλοντας να τιμήσουν την προσφορά όσων εργάστηκαν στα τυπογραφεία, στα οποία σήμερα στεγάζεται το θέατρο. Προσκεκλημένος στην παράσταση είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.Πριν από την έναρξη της παράστασης, εκ μέρους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας Γιώργος Λεονταρίτης,ο οποιός θα αναφερθεί στο ιστορικό του Τυπογραφείου "Εμπρός" και στους δημοσιογράφους που εργάστηκαν μέσα σ' αυτούς τους χώρους. Για τον "ιδανικό θεατρικό χώρο", που ζωντανεύει τη μνήμη του συγγραφέα, θα μιλήσει ο σκηνοθέτης της παράστασης Δημήτρης Μαυρίκιος.

Το θέατρο "Εμπρός",στο παλιό τυπογραφείο της εφημερίδας "Εμπρός", στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Αγίων Αναργύρων του Ψυρρή, είναι ένα κτίριο χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής βιομηχανικού χώρου της περιόδου του Μεσοπολέμου και κατά την αναδιαμόρφωσή του σε θέατρο κρατήθηκαν ανέπαφα τα στοιχεία της παλιάς του χρήσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η παράσταση ανεβαίνει με σκηνικά - κοστούμια Λίλυς Πεζανού,μουσική Νίκου Κυπουργού και χορογραφία Ελενας Τοπαλίδου.Παίζουν: Ράνια Οικονομίδου, Αγγελική Παπαθεμελή, Νίκος Κουρής, Αγης Εμμανουήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ