Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διεθνής ... υποτιτλισμός

Η ποιότητα της μεταγλώττισης οπτικοακουστικών έργων, και μάλιστα ενόψει της ψηφιακής εποχής, βρίσκεται στο επίκεντρο του διημέρου που διοργανώνεται σήμερα και αύριο, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, από το ελληνικό γραφείο προγράμματος MEDIA και το Γαλλικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ΕΡΤ.

Το διήμερο, με θέμα "Ο ρόλος της ποιότητας του υποτιτλισμού - μεταγλώττισης στη διεθνική διανομή των οπτικοακουστικών έργων", έχει στόχο την ενημέρωση των Ελλήνων επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου για το σημαντικό ρόλο που παίζει ο υποτιτλισμός και η μεταγλώττιση για τα έργα που απευθύνονται σε μια ενιαία και γλωσσικά πολύμορφη ευρωπαϊκή αγορά. Επίσης, στοχεύει στην έναρξη διαλόγου για τις απαραίτητες προδιαγραφές εκπαίδευσης και κατάρτισης των επαγγελματιών μεταφραστών, που θα εξειδικευτούν στον τομέα του υποτιτλισμού.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται σήμερα στις 16.00, με θέμα "Το δημιουργικό μέρος του υποτιτλισμού", θα συνεχιστεί αύριο στις 13.30, με θέμα "Η εθνική γλώσσα στις οπτικοακουστικές παραγωγές της ψηφιακής εποχής και της παγκοσμιοποίησης της αγοράς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ