Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Λουκέτο" στο Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής παρουσιάζει στις 22, 23 και 24 Γενάρη, στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, την παραγωγή της κεντρικής του σκηνής, "Νηρέας ο Βάρας" του Δημήτρη Παπαχρήστου. Την παράσταση έχει σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Γκόνης, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Ιουλίας Σταυρίδου και η μουσική του Νίκου Ξυδάκη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Γιώργος Μωρογιάννης, Αγγελική Λεμονή και ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος.

Οι παραστάσεις αυτές, αναφέρουν δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων της πόλης, είναι και οι τελευταίες αναλαμπές, αφού το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, λόγω της οικονομικής ασυνέπειας, τόσο του υπουργείου Πολιτισμού, όσο και της δημοτικής αρχής (!).

Με βάση την προγραμματική σύμβαση, ο δήμος οφείλει να καταβάλει 50 εκατομμύρια και το υπουργείο άλλα 50.Παρότι, όμως, η θεατρική περίοδος ξεκίνησε το Σεπτέμβρη, ακόμη δεν έχει καταβληθεί η πρώτη δόση, ενώ το υπουργείο δεν έχει, καν, ολοκληρώσει την περσινή αποπληρωμή.Παρά τις πιέσεις των υπεύθυνων του ΔΗΠΕΘΕ, το υπουργείο παραπέμπει το θέμα στο άμεσο μέλλον, ενώ ο υπουργός από την πλευρά του αρκέστηκε να υπογράψει την απόφαση αποπληρωμής της περσινής περιόδου, χωρίς όμως και να σταλούν τα χρήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ