Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΑΠΟΡΤΑ
Ξύπνησε στο τέλος

Ο Αρης πήρε δύσκολα την πρόκριση κερδίζοντας τη Στατίμπα με 85 - 72

Μη σας ξεγελάει το τελικό σκορ. Ο Αρης έφτυσε... αίμα μέχρι να πάρει την πρόκριση για τους "16" του Κυπέλλου Σαπόρτα. Η Στατίμπα αποδείχτηκε σκληρό "καρύδι" και το 85 - 72 κυριολεκτικά διαμορφώθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα (πρώτος αγώνας 76 - 77).

Η ομάδα από τη Λιθουανία με όπλο της τα τρίποντα αλλά και την έλλειψη άγχους πήρε τα ηνία του αγώνα από την αρχή και οδηγούσε το σκορ μέχρι το 35'. Με ένα εκπληκτικό Γιασικεβίτσιους που σταμάτησε στους 25 πόντους με 5 τρίποντα, αλλά και άξιο συμπαραστάτη τον πλέι μέικερ Γκιεντράιτις και το φορ Σισκάουσκας είχαν μπλοκάρει τη μηχανή του Αρη που μάταια προσπαθούσε να βρει λύσεις έξω από το τρίποντο.

Ολα άλλαξαν άρδην όταν ο Γιώργος Χρυσανθόπουλος μπήκε στο ματς και με ζεστό χέρι έσπασε τη ζώνη άμυνας των Λιθουανών με 4 τρίποντα.

Οταν μάλιστα βρήκε αρωγό και τον Κάρι Γκραντ (ξύπνησε στο 23') οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη πρόκριση.

Ο Αμερικανός ήταν... ανύπαρκτος στο πρώτο μέρος (35 - 38) όμως στην επανάληψη έδειξε τα πλούσια προσόντα του και κατάφερε μέσα σε 17 λεπτά να πετύχει 22 πόντους!

Σημαντική ήταν και η βοήθεια του Μιχαήλ Μιχαϊλοφ που παρότι έπαιζε με σημαντικό πρόβλημα στη μέση κέρδισε πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια.

Οσον αφορά τους ηττημένους σίγουρα έδειξαν στοιχεία ομάδας που δεν της αρέσει να... χάνει χωρίς να ιδρώσει τη φανέλα και αν είχε κάποια βοήθεια από κάποιους παίκτες εκτός συνόρων τους, θα είχαν μια ακόμη καλύτερη πορεία.

Ο Σβι Σερφ ήταν στον πάγκο του Αρη όμως κοουτσάριζε... διακριτικά. Αφεντικό ήταν ο Χρήστος Μαγκώτσιος.

Με λάθη η διαιτησία των Ζαχάρα, Μπρετάνι.

ΑΡΗΣ: Λιαδέλης 12, Χρυσανθόπουλος 18 (4τρ.), Σιγάλας 8, Γαλακτερός 7 (1τρ.), Αγγελίδης 7, Γκραντ 22 (3τρ.), Μιχαϊλοφ 11, Σιούτης, Κουλ.

ΣΤΑΤΙΜΠΑ: Καλζλάουσκας 4, Γκιεντράιτις 20 (1τρ.), Πάλσιτς 1, Νιμαβίτσιους 3, Γιασικεβίτσιους 25 (5τρ.), Βισνάουσκας 6, Σισκάουσκας 13 (2τρ.)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ