Κυριακή 24 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Δε θα υποκύψουμε"

Συνεχίζεται η λαϊκή συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους μαθητές

Πολύμορφα συνεχίζει να εκφράζεται η λαϊκή συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους μαθητές. Νέες δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα καταγράφονται καθημερινά, ενώ ταυτόχρονα όλο και περισσότεροι φορείς του λαϊκού κινήματος συνδέουν μέσα από τις ανακοινώσεις τους τα αιτήματα για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών νόμων, με την ανάγκη γενικότερων ανατροπών.

Χαρακτηριστική του κλίματος στα σχολεία η ανακοίνωση των μαθητών του ΓΕΛ Λαυρίου: "Εμείς δε θα υποκύψουμε μπροστά στους πραγματικούς τρομοκράτες της παιδείας. Οι τραμπούκοι της κυβέρνησης δε μας τρομάζουν", τονίζουν και συνεχίζουν με την εκτίμηση ότι δεν είναι μόνο οι νόμοι 2525/97 και 2640/98 που πρέπει να καταργηθούν, αλλά και μια σειρά από νόμους και νομοσχέδια που συγκροτούν την όλη αντιεκπαιδευτική πολιτική. Θέλουμε μια πραγματική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, μια σύγχρονη, δωρεάν, 12χρονη υποχρεωτική παιδεία.

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Πατρών καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, τη χρήση κατασταλτικών μέτρων και μηχανισμών της κυβέρνησης και θεωρεί ως μόνο υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το υπουργείο Παιδείας και την κυβερνητική πολιτική. Ο σύλλογος ΔΕΠ κρίνει τη συγκεκριμένη "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση" ως απαράδεκτη, "αφού, αντί να δημιουργεί σκεπτόμενους πολίτες με κριτικό πνεύμα, αποσκοπεί στη δημιουργία εξειδικευμένων - εφησυχασμένων πολιτών, στην υπηρεσία της εκάστοτε εξουσίας".

Η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών αφιερώνει την πρωτοχρονιάτικη γιορτή της στους αγωνιζόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής εκφράζει τη συμπαράστασή της, με ανακοίνωση, στον αγώνα των μαθητών, οι οποίοι αγωνίζονται "για ένα καθαρά ταξικό πρόβλημα. Αλλωστε, οι μαθητές που αγωνίζονται είναι παιδιά της εργατικής τάξης και άλλων κοινωνικών στρωμάτων, είναι παιδιά δικά μας". Το σωματείο καταγγέλλει τις αυταρχικές κυβερνητικές μεθόδους και δηλώνει προς την κυβέρνηση ότι "οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία δε θα επιτρέψουν να τους ποδοπατήσετε. Με τους αγώνες θα ανατρέψουν την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζετε, θα επιβάλουν μια άλλη πολιτική, που θα είναι προς όφελος του λαού και της νεολαίας".

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλους τους εμπλεκόμενους στη σοβαρή κρίση που έχει ξεσπάσει στην Παιδεία, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, να αρχίσουν άμεσα διάλογο.

Η Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, "τον Περιφερειακό Γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο είδαμε να εφορμά με το αυτοκίνητό του σε μπλόκο μαθητών, αδιαφορώντας για τη σωματική τους ακεραιότητα και την ίδια τους τη ζωή, υιοθετώντας διαδικασίες "κοινωνικού κανιβαλισμού". Οι συγκεκριμένες διαδικασίες εκπορεύονται δυστυχώς από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ