Κυριακή 24 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Υπόλογη η κυβέρνηση στη νεολαία και στην κοινωνία

Ουσιαστικές δεσμεύσεις και λύσεις πρέπει να δοθούν εδώ και τώρα, χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση. Ο αυταρχισμός, η αλαζονεία, η αδιαλλαξία και η προβοκάτσια καταδικάζονται πλέον από χιλιάδες μαζικούς και κοινωνικούς φορείς σε όλη τη χώρα, από τις πολιτικές νεολαίες όλων των κομμάτων, από ανθρώπους όλου του πολιτικού φάσματος

Σε μια κρίσιμη βδομάδα, όπως όλα δείχνουν, μπαίνει η τύχη της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής μεταρρύθμισης. Ο ενωμένος, πολύμορφος, επίμονος και μαχητικός αγώνας των μαθητών έχει πλέον αποσπάσει τη συμπαράσταση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και όλων σχεδόν των κοινωνικών οργανώσεων και μαζικών φορέων. Οι περιβόητοι κυβερνητικοί νόμοι έχουν ουσιαστικά χρεοκοπήσει στην πράξη και είναι αμετάκλητα καταδικασμένοι στη συνείδηση του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι τρομοκρατικές και αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, η παραπληροφόρηση και οι απόπειρες διάσπασης του κινήματος Παιδείας αποκρούστηκαν από τη στέρεη ενότητα του μαθητικού κινήματος και το συνεχώς ενισχυόμενο κύμα συμπαράστασης και συμπαράταξης από κοινωνικούς, μαζικούς φορείς και παράγοντες της δημόσιας ζωής.

Την ίδια στιγμή, η πλήρης απομόνωση της κυβέρνησης και της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της, είναι πλέον ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Ουσιαστικά, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, μόνον ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, συμφωνούν μαζί της, ενώ, ακόμη και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ ζήτησε την αναστολή της εφαρμογής των νόμων της λεγόμενης μεταρρύθμισης, ασκώντας, ταυτόχρονα, έντονη κριτική στους χειρισμούς και την αδιαλλαξία του υπουργού Παιδείας. Τελευταία και χαρακτηριστική απόδειξη αυτής της απομόνωσης - αλλά και των ανύπαρκτων πλέον περιθωρίων ελιγμών από την κυβέρνηση - αποτέλεσε το φιάσκο της χτεσινής συνάντησης υπουργού και επιλεγμένων εκπροσώπων μαθητικών 15μελών. Μια συνάντηση, όπου πήραν μέρος, τελικά, ελάχιστες δεκάδες μαθητών, ενώ πολύ περισσότεροι αποκλείστηκαν, και η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών...

Κι ενώ, πληθαίνουν συνεχώς οι φωνές, ακόμη και μέσα στις γραμμές του κυβερνώντος κόμματος, που ζητούν την εγκατάλειψη της αδιάλλακτης και αδιέξοδης τακτικής, τα Συντονιστικά Αγώνα των σχολείων πραγματοποιούν σήμερα, στην Αθήνα, πανελλαδική συνάντηση,προκειμένου να μεθοδεύσουν την παραπέρα πορεία του αγώνα τους.

Για τη βδομάδα, πάντως, που έρχεται, υπάρχει ήδη ένας πλούσιος αγωνιστικός προγραμματισμός. Αύριο, Δευτέρα, πραγματοποιούν πανελλαδική, 24ωρη απεργία οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, ενώ η ΟΛΜΕ προτείνει στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, νέα 48ωρη απεργία, στις 28 και 29 Γενάρη. Την Πέμπτη, 28 Γενάρη, θα πραγματοποιηθούν τα μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, ενισχυμένα πλέον και από τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ, η οποία προκήρυξε για την ίδια μέρα, γι' αυτό το σκοπό, τετράωρη στάση εργασίας στις ΔΕΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα.


ΣΕΛ.  3,    5  -  7
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταρρίπτονται τα προσχήματα του διαλόγου (2000-05-20 00:00:00.0)
Επιχείρηση παραπλάνησης με «διάλογο» (2000-04-21 00:00:00.0)
Η παιδεία υπόθεση όλων (1999-12-15 00:00:00.0)
Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί φορείς (1999-12-09 00:00:00.0)
Ανυποχώρητοι συνεχίζουν τον αγώνα (1999-12-08 00:00:00.0)
Συντονίζονται οι μαθητικοί αγώνες (1998-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ