Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί φορείς

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού καλεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να προστατεύσουν το δημόσιο σχολείο, να υπερασπιστούν το δημοκρατικό δικαίωμα στο διάλογο και να αποτελέσουν μια ειρηνική ασπίδα υπεράσπισης των διαμαρτυρόμενων μαθητών.

- Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλεω καταγγέλλει την αυταρχική επιχείρηση καταστολής των μαθητικών αγώνων. «Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τον αυταρχισμό ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα, πρέπει να απαντήσει αγωνιστικά».

- Η Ενωση Συλλόγων Γονέων Βύρωνα μετά από ομόφωνη απόφασή της, καταδικάζει ως αντιεκπαιδευτική την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης και καταγγέλλει τις επεμβάσεις εισαγγελέα και αστυνομίας στα σχολεία.

- Η ΔΑΣ - ΥΕΘΑ καταδικάζει με ανακοίνωσή της, τις φασιστικές μεθόδους της κυβέρνησης και εκφράζει την αλληλεγγύη της στον μαθητικό αγώνα. «Οι εισαγγελείς δεν τρόμαξαν τους μαθητές. Αντιθέτως ατσάλωσαν την ψυχή τους», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

- Τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης καταδικάζει και η Ενωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών 1ου Διαμερίσματος Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ