Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΝΕ
Ηχηρό χαστούκι στην πολιτική των «ιδιώνυμων»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

«Κανένας εισαγγελέας, καμία φασιστική μεθόδευση δεν μπορεί να φιμώσει το δίκιο της νεολαίας που μάχεται για ζωή, παιδεία, δημοκρατία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, χαιρετίζοντας τα μεγαλειώδη χτεσινά μαθητικά συλλαλητήρια. Υπογραμμίζει αναλυτικά:

«Οι λαοθάλασσες των μαθητικών "μειοψηφιών" έδωσαν άλλο ένα ηχηρό χαστούκι στην κυβερνητική πολιτική των "ιδιώνυμων", της τρομοκρατίας και των ταξικών φραγμών. Το κράτος - αστυνόμος, το σχολείο - φυλακή καταδικάστηκαν σήμερα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Οι μαθητές δεν μπήκαν στο γύψο. Κανένας εισαγγελέας, καμία φασιστική μεθόδευση δεν μπορεί να φιμώσει το δίκιο της νεολαίας που μάχεται για ζωή, παιδεία, δημοκρατία.

Οι μαθητές, οι γονείς, οι εργαζόμενοι θα δυναμώσουν την πάλη τους. Θα συναντηθούμε σε ένα πλατύ μέτωπο Παιδείας για να σπάσει η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, όπως έσπασε στην πράξη η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός. Για δωδεκάχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Για τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη ζωή. Για μια άλλη πολιτική προς όφελος του λαού και της νεολαίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ